26.6 C
Novi Sad

Zuckerberg priprema veliki novitet na Facebook-u

Korisnicima Facebooka uskoro bi trebala postati dostupna nova kategorija u kojoj će se nalaziti vesti nekih velikih i poznatih globalnih medija.

Facebook bi za nekoliko meseci trebao dobiti još jednu novu kategoriju unutar mobilne aplikacije u kojoj će se prikazivati vesti i novosti nekih velikih medija. Trenutno nema previše detalja u vezi s kategorijom “News”, ali iz Zuckerbergove kompanije potvrdili su da rade na tom novitetu, dok na internetu možemo pročitati da su trenutno u toku pregovori s predstavnicima nekih poznatih medija poput ABC Newsa, Bloomberga, The Washington Posta i drugih o sadržaju koji bi se trebao prikazivati unutar te kategorije.

Nije poznato da li koji od medija pristao na Zuckerbergov predlog prema kojem bi im Facebook plaćao tri miliona dolara za prikaz sadržaja, ali pregovori i dalje traje te bi više detalja trebali saznati tokom sledećih meseci. Jedan od razloga zbog kojih Facebook želi posebnu kategoriju u kojoj će se korisnici imati pristup verodostojnim medijima jeste borba protiv lažnih vesti koje su jedan od velikih problema ne samo Fejsa već i drugih društvenih mreža i interneta uopšteno.

Unutar nove kategorije vesti ne bi se trebali prikazivati celi članci, već samo naslovi ili kratki opisi tih članaka kao i linkovi na internetske stranice ili mobilne aplikacije medija na kojima su ti članci objavljeni. Zuckerberg je svestan da velike medijske kuće verovatno ne bi pristale na to da se njihov sadržaj prikazuje direktno na Facebooku jer bi time izgubile deo posetioca na svojim portalima, što bi se odrazilo na gubitak (oglašivačkog) novca.

Izvor: CNN

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: