12 C
Novi Sad

Zoom će ponuditi zaštitu enkripcijom svima

Beta testiranje te opcije trebalo bi početi tokom idućeg meseca i neće biti ograničena samo na poslovne korisnike

Iako su još početkom ovog meseca tvrdili kako to ne mogu učiniti, pravdajući se kako bi to otvorilo vrata zloupotrebi njihove aplikacije za obavljanje nezakonitih aktivnosti, u Zoomu su se ipak predomislili.

Njihova aplikacija uskoro bi trebala korisnicima svog softvera za video konferencije omogućiti zaštitu enkripcijom od pošiljaoca do primaoca.

Beta testiranje te opcije trebalo bi početi tokom idućeg meseca, a ona neće biti ograničena samo na poslovne korisnike već će biti besplatno dostupna svima i biće je moguće uključiti ili isključiti po želji.

Jaka enkripcijska zaštita mogla bi značajno otežati posao praćenja i nadzora vlastima i policijama širom sveta.

Zoom je također bio izložen oštrim kritikama nakon izbijanja pandemije COVID-19 zbog toga što je dubina sigurnosti ostala niska i nakon što se broj korisnika njihovih usluga u kratkom razdoblju višestruko povećao.

Krajem marta priznali su kako koriste standardnu enkripciju za zaštitu podataka u web preglednicima umesto enkripcije od pošiljaoca do primaoca. Od tada su poduzeli više mera kako bi podigli nivo sigurnosti i razvili nova rešenja.

Kako bi enkripcija od pošiljaoca do primaoca bila moguća korisnici koji ne plaćaju Zoom mora će učestvovati u jednokratnom procesu koji će od njih tražiti unos dodatnih podataka, poput primera radi potvrde telefonskog broja SMS porukom.

Za sada nije poznato kad bi enkripcijska zaštita za sve mogla postati dostupna, piše Verge.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: