Zašto ste se odjednom našli u Viber grupama raznih firmi

0
23

Svi građani koji su ranije skinuli besplatne stikere pojedinih firmi postali su njihovi pratioci u javnim razgovorima

U toku jučerašnjeg dana skoro istovremeno su se pojavile javne Viber zajednice osiguravajućih kuća, portala, banaka, u koje su mnogi građani koji imaju ovu aplikaciju uključeni i bez svoje volje.

Neki od korisnika istovremeno su postali članovi dve, tri ovakve Viber grupe, iako, pričaju, nisu njihovi klijenti, niti su im davali brojeve telefona. Mnogi su se zato, s pravom, zapitali da li su njihovi privatni brojevi zloupotrebljeni.

Pri tome, sve grupe imaju iste administratore, zbog čega su građani doveli u pitanje i njihovu verodostojnost.

Srpskainfo je kontaktirala pojedina preduzeća u vezi ove iznenadne situacije, a koja je prilično naljutila neke građane.

Objašnjavaju da je Viber samo promenio svoje opcije, odnosno kreirao opciju praćenja brendova putem Viber zajednica.

Svi građani koji su ranije skinuli besplatne stikere pojedinih firmi postali su njihovi pratioci u javnim razgovorima, iako toga možda nisu ni bili svesni, ali sada je razlika što sve poruke mogu videti direktno u inboksu.

– Poslovnom odlukom Vibera, u toku je gašenje svih Public Chatova, koji postaju Community/Viber zajednica, što je slučaj i sa Public Chatom Raiffeisen banke. Reč je, dakle, o aktivnosti koju je Viber realizovao u saradnji s nama kao njihovim korisnikom, a o ovoj promeni smo pravovremeno informisali naše klijente putem Viber Chata.

Napominjemo da su korisnici koji su se ranije prijavili na Public Chat ili preuzeli određene stikere, te na taj način postali pratioci Public Chata, prelaskom na Viber zajednicu postali njen deo. Dodatno, obzirom da je reč o značajnom inovativnom koraku, profesionalci iz Vibera su u Zajednice uključeni kao administratori – pojasnili su iz Raiffeisen banke za Srpskainfo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here