Za 5 godina više nećemo koristiti pametne telefone

0
109

Izvršni direktor Samsunga smatra da se bliži kraj klasičnim pametnim telefonima te će se tehnološka industrija okrenuti nosivim uređajima.

Tokom prošlih nekoliko godina više puta smo mogli čuti izjave tehnoloških stručnjaka i analitičara o početku kraja pametnih telefona koje će zameniti drugi uređaji. Neki su spominjali pametne satove kao primarne uređaje s kojima ćemo komunicirati kao iglasovnu komunikaciju – putem satova, pametnih zvučnika i drugih uređaja s glasovnim asistentima, dok oni najoptimističniji smatraju kako ćemo u budućnosti “uroniti” u svet virtualne stvarnosti i s nekom vrstom naočara konzumirati sadržaja.

Šta će budućnost doneti, trenutano je još teško reći, ali s idejom kako već tokom sledećih  deset godina možda nećemo koristiti pametne telefone, barem na ne način na koji ih koristimo danas, slažu se i u globalnom lideru na tržištu smartphonea, Samsungu.

Tokom nedavne konferencije u Seoulu na kojoj je govorio o Galaxy Foldu te na kojoj je prihvatio krivicu za probleme s prvim Samsungovim savitljivim telefonom, izvršni direktor kompanije DJ Koh govorio je i o budućnosti mobilnih uređaja. Koh smatra kako se bliži kraj klasičnim pametnim telefonima te da će trend savitljivih telefona trajati nekoliko godina – nakon toga, na krilima 5G-a, interneta stvari i veštačke inteligencije, tehnološka industrija okrenu će se prema nosivim uređajima.

Ta promena bi će prirodna i neće biti radikalna pa ljudi neće ni shvatiti da više ne koriste pametne telefone, već da su počeli nositi ekrane, a za vodeće mobilne kompanije, ona će predstavljati veliki izazov, ali i priliku za zauzimanje još bolje pozicije na tržištu. Koh kaže kako je proteklih 10 godina obeležilo razdoblje pametnih telefona, a sada je pred nama neko novo razdoblje u kojem će se kombinovati tehnologije poput AI-a, 5G-a i IoT-a i u kojem više nećemo razmišljati o pametnih telefonima, već uopšteno o pametnim uređajima.

Izvor: ZDnet

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime