YouTube objavio popis najboljih telefona za gledanje videa

YouTubeova lista najboljih mobilnih telefona sastoji se od najskupljih uređaja sveta. Izuzev iPhone-a.

Samsung se u najavi svog novog mobilnog telefona Note 9, pohvalio da je njihov novi uređaj “najbolji YouTube mobilni” za 2019. godinu.

Međutim, to priznanje  nisu dali sami već je Note 9 uistinu na čelu nedavno objavljene YouTubeove liste najboljih telefona za gledanje sadržaja na toj platformi.

Lista se sadrži od niza uređaja koji će vam omogućiti potpuno uživanje u sadržaju, što znači da mobilni telefon s te liste pokrivaju sve opcije koje nudi YouTube – mogućnost gledanja sadržaja snimanog u perspektivi od 360 stepeni, mogućnost gledanja 4K videa, podržavanje kodeka nove generacije, pouzdanu DRM tehnologiju itd.

Na listi se za sada nalazi samo 18 uređaja među kojima su Pixel 2 XL, OnePlus 6, HTC U12 Plus i pre spomenuti Note 9.

Na žalost ljubitelja Applea, na listi nema nijednog iPhonea –  što bi možda mogli protumačiti činjenicom što su YouTube, Google i Android svi deo jedne kompanije ali glavni je razlog što Appleovi uređaji ne podržavaju VP9 kodek koji je razvio Google tako da se preko Safarija ne mogu gledati sadržaji u 4K rezultati.

YouTubeova lista verovatno neće igrati veliki faktor kod kupaca, ali biti na listi svakako je dobar marketing za proizvođače.

 

Izvor: The Verge

Pročitaj i:  Android P će podržavati Vulkan grafički API 1.1
Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI