YouTube bio nedostupan nekoliko sati

Nije se dogodilo samo vama – YouTube je tokom utorka bio nedostupan na mnogim lokacijama širom sveta. Čini se kako je problem nastao zbog blokade i nemara

Korisnici su podigli uzbunu nakon što je najpopularniji svetski servis za internet video odjednom počeo prikazivati poruke o neispravnim kodovima i prazne ikonice a kako je vreme prolazilo postao je potpuno nedostupan.

Iz YouTubea su saopštili kako su dobili izveštaj o problemima s njihovim glavnim servisom, kao i YouTubeom TV kao YouTubeom Music, izvinulli su se zbog njih i naveli kako ih nastoje rešiti. I glavna izvršna direktorka YouTubea Susan Wojcicki se javno izvinila, ali nije ponudila više pojedinosti o tome šta je bilo uzrok problemima.

Kako piše ABC News, krivac je pakistanska vlada koja je pokušala blokirati pristup YouTubeu za korisnike na području te države.

Propust u Hong Kongu

U petak je pakistanska državna agencija za telekomunikacije naložila kompanijama koje pružaju usluge pristupa internetu u toj državi, njih ukupno 70, blokadu pristupa YouTubeu zbog toga što prikazuje video zapise anti-islamističkog sadržaja.

Nije navedeno o kojim se sve tačno materijalima radilo, ali dužnosnici te agencije naveli su kako se odnose na promotivni video za film kontroverznog nizozemskog političara Geerta Wildersa, koji je najavio kako planira objaviti film u kojem islam prikazuje kao fašističku religiju, sklonu poticanju nasilja protiv žena i homoseksualaca.

Do problema je došlo nakon što se Pakistan Telecom slučajno predstavio računarima širom sveta povezanim na internet kao najbrži put do YouTubea na svetu. Ali ujesto do Googleovog servisa promet je preusmeravan u slepu ulicu.

Blokada se trebala odnositi samo na područje Pakistana, ali je zahvatila oko dve trećine svetske internet populacije zbog toga što je hongkoška kompanija Pacific Century CyberWorks – jedan od 20 najvećih svetskih prenosnika podataka – prihvatila to preusmeravanje bez provere i prosledila ga drugim prenosnicima.

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...
Novi Sad
fog
1.6 ° C
3.3 °
0 °
80 %
1.5kmh
75 %
uto
11 °
sri
9 °
čet
7 °
pet
11 °
sub
9 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe