WhatsApp uvodi reklame

Share
Globalno popularna aplikacija za čavrljanje do nedavno je bila oslobođena reklama, ali i tome bi uskoro mogao doći kraj

Najnovije vesti stižu od samog vrha Facebooka. Uvođenje reklama u WhatsApp potvrdio je i njegov izvršni predsednik Chris Daniels.

Prema službenom glasilu, oglasi neće stići u same razgovore, već u WhatsApp Statuse. Reklame će, nada se Facebook, kompanijama pružiti priliku da dopru do većeg broja korisnika. Facebook, doduše, još nema konkretan datum uvođenja reklama, ali uvereni smo da je on više-manje neminovan.

WhatsApp se menja

Poznata aplikacija nakon odlaska njezinih tvoraca sve više prihvata modus operandi ostatka Facebooka, što znači da je WhatsApp, aplikacija koju koristi oko milijardu i po korisnika, osuđena na sličnu sudbinu kao i ostatak Zuckerbergove reklamne mašinerije.

Jedina olaka okolnost vezana uz ove promene je što će se reklame naseliti u Statuse, opciju koju većina korisnika WhatsAppa ne koristi.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

2 Responses

  1. Anja kaže:

    Jao bože, razumem da su reklame u svrhu marketinga i zarade, ali mislim da one toliko odvlače korisnike aplikacija jer počinju da budu mučne i napadne a nemate opciju da ih isključite…

  2. Uglavnom sve što je besplatno se papreno naplaćuje. Pa tako i WhatsApp radi 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *