WhatsApp uvodi promene koje bi mogle oduševiti korisnike

Poslednjom verzijom WhatsApp je dobio nekoliko mogućnosti koje će oduševiti korisnike.

Iz verzije u verziju, jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje WhatsApp donosi svojim korisnicima nove mogućnosti. Neke od njih odmah uđu u upotrebu i korisnici se pitaju kako su uopšte do sada koristili aplikaciju bez njih. Druge pak prođu gotovo nepogledano.

Ali poslednje ažuriranje donosi nekoliko veoma zanimljivih i korisnih mogućnosti koje će, verujemo, odmah biti prihvaćene.

Postavite podsetnike

Tako će 1,5 milijarda ljudi koji širom sveta svakog meseca koriste WhatsApp sad moći postaviti podsetnike u samoj aplikaciji.

Istina, za to će im biti potrebna još jedna aplikacija, Any.do, s kojom je WhatsApp dogovorio partnerstvo. Ali nakon što preuzmu i instaliraju Any.do te je povežu s WhatsAppom, korisnici će moći postaviti podsetnike jednostavnim rečenicama poput “podseti me da kupim hleb na povratku kući” i definisanjem vremena kad se podsetnik treba aktivirati.

Jedini je problem što će korisnici za korišćenje te mogućnosti morati aktivirati premium račun s mesečnom pretplatom.

Poziv na čekanju

Za one koji koriste WhatsApp za pozive sledeća bi opcija mogla biti veoma zanimljiva. Svima nam se dogodilo da tokom poziva dobijemo signal kako nas neko drugi zove u tom istom trenutku. Tokom običnog poziva putem mobilne mreže operater bi nam zvukom signalizirao da nas neko drugi zove.

S WhatsAppom to nije bio slučaj. Tamo bismo nakon završenog poziva samo dobili obaveštenje o propuštenom pozivu. Sad je to promenjeno. Tako će i WhatsApp signalizirati ako imate drugi poziv, i to kroz obaveštenje koja će se pojaviti na vrhu ekrana. Korisnik potom može odabrati želi li odbiti drugi poziv ili završiti trenutni aktivni poziv i preuzeti novi.

Pozivnice samo od odabranih

Dosad su korisnike u grupe na WhatsAppu mogli dodavati svi – bili oni njihov kontakt ili ne. Bilo je dovoljno znati broj telefona koji koristi WhatsApp, a korisnik koji je dodan mogao je prihvatiti ili odbiti to dodavanje.

S novom verzijom WhatsAppa to će se promeniti. Korisnici će moći sami odrediti ko ih može dodati u grupu na WhatsAppu. Mogu ostaviti opciju “svi”, odabrati “moji kontakti” ili pak blokirati neke od kontakata za koje ne žele da ih dodaju u grupe.

Svi ostali prvo će morati poslati pozivnicu za priključenje grupi, koju korisnik može i ne mora prihvatiti.

Želite li aktivirati ovu mogućnost, posetite postavke u aplikaciji WhatsApp, odaberite “Račun/Account”, potom “Privatnost/Privacy” i “Grupe/Groups”.

Preuzeto sa:Buzz.ie

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...
Novi Sad
fog
1.6 ° C
3.3 °
0 °
80 %
1.5kmh
75 %
uto
11 °
sri
9 °
čet
7 °
pet
11 °
sub
9 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe