Vodeće tehnološke kompanije Google, Facebook, Bloomberg na WomENcourage konferenciji u oktobru u Beogradu

Međunarodna konferencija WomENcourage koja se svake godine događa u drugom evropskom gradu, ove godine će biti održana od 3. do 5. oktobra u Beogradu u hotelu Metropol.

WomENcourage je međunarodna konferencija koja postoji od 2014. godine i do sad je bila organizovana u Barseloni, Lincu, Upsali i Mančesteru. Ove godine Beograd će biti domaćin ovog događaja koji se dešava od 3. do 5. oktobra u hotelu Metropol.

WomENCourage okuplja studente i profesionalce koji se bave različitim oblastima iz sfere računarstva i informatike, sa posebnim osvrtom na povezivanje žena u ovim oblastima i na podsticanje njihovog daljeg razvoja u obrazovanju i profesionalnom angažmanu.

Među posetiocima i učesnicima su studenti, profesionalci, profesori, istraživači koji će predstaviti svoje radove, iskustva i dostignuća u ovim oblastima.

Ovaj događaj je jedan od brojnih koji je nastao u okviru internacionalne mreže ACM – Association for Computing Machinery.

Program se sastoji od predavanja, radionica, hackathon-a i career fair-a na kom će učestvovati kompanije kao što su Google, Bloomberg, Oracle, Facebook.

Neke od radionica u kojima će posetioci moći da učestvuju su Teaching Parallel Computing Using Arduino Microcontrollers, Ethics and Etiquette of Artificial Intelligence, Data Fusion in Automotive, Machine Learning in Digital Image and Video Processing, Docker Essentials: Deploying Your Apps in Containers.
Radni jezik konferencije je engleski.

Kako bi što veći broj lokalnih studenata i profesionalaca mogao da prisustvuje događaju, obezbeđena je posebna cena karte izborom stavke Local Student odnosno Local Professional u polju za registraciju koje se nalazi ovde.

Trenutno je otvoren i poziv za volontere, koji će imati priliku da besplatno prisustvuju programima konferencije, upoznanju kolege i predavače iz celog sveta, ali i da se susretnu sa predstavnicima vodećih tehnoloških kompanija. Oni koji su zainteresovani za ovaj vid angažmana mogu pisati na [email protected].

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име