Visa razvija rešenja za beskontaktno plaćanje u javnom prevozu

14 tehnoloških kompanija iz 10 zemalja proizvodi softver ili hardver potreban kako bi se putnicima širom sveta olakšalo korišćenje javnog prevoza.

Beskontaktno plaćanje karata u javnom prevozu obično se temelji na kupovini elektronskih kartica koje je, s vremena na vreme, potrebno dopuniti dodatnim sredstvima koja se skidaju prilikom kupovine karata.

Ali Visa je razvila svoj program Visa Ready for Transit kojim omogućava kompanijama za javni prevoz da naplaćuju karte direktno s Visa kartice ili beskontaktno s pametnog uređaja.

Kako su istaknuli iz Vise, program je namenjen kompanijama čija tehnološka rešenja ubrzavaju uvođenje jednostavnog i efikasnog beskontaktnog plaćanja gradskog prevoza te tako istovremeno promiču implementaciju beskontaktnog plaćanja javnog prevoza na globalnom nivou.

Tranzitne kompanije širom sveta žele saznati kako nove inovacije u plaćanjima mogu poboljšati iskustva korisnika njihovih usluga, rekao je Jason Blackhurst, viši potpredsednik dela za inovacije i strateška partnerstva kompanije Visa. Od pokretanja programa Visa Ready for Transit započeli smo saradnju sa 16 vrhunskih tehnoloških partnera – od malih tehnoloških komapnija do multinacionalnih organizacija.

Visa je u sklopu Visa Ready for Transit dogovorila saradnju s 14 novih tehnoloških komapnija iz 10 zemalja koje proizvode softver ili hardver potreban kako bi se putnicima delom sveta olakšalo korišćenje javnog prevoza.

Visa Ready for Transit deo je programa Visa Ready koji pomaže u širenju i usvajanju novih tehnologija kako bi treće strane u procesu plaćanja u najkraćem roku dosegnule globalno prihvaćanje. Program omogućava razvojnim inženjerima da budu sigurni kako njihovo rešenje zadovoljava Visine sigurnosne standarde i specifikacije u nizu rešenja – od transporta do biometrije i Interneta stvari (IoT).

Pročitaj i:  Kako izabrati dobru poslovnu mejl adresu
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Visa razvija rešenja za beskontaktno plaćanje u javnom prevozu”

  1. Dragan

    Sve je to super, veliki sam pobornik novih tehnoloskih resenja, fora je samo u tome da su kog nas greske u sistemu i vandalizam svakodnevnica, tako da ne znam da li ce se neko usuditi da prisloni svoju karticu znajuci da je na njoj neka znacajna suma novca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI