Uskoro zabrana komentarisanja na YouTube-u

Share

YouTube je najavio da će uskoro zabraniti komentarisanje svih video sadržaja na kojima se pojavljuju deca i maloletnici, a u pokušaju da bolje zaštiti decu i porodice. 

Nekoliko brendova prestalo se oglašavati na YouTubeu nakon što su otkrili da pedofili ostavljaju predatorske komentare na video snimcima dece. YouTube je prvobitno onemogućio komentare na video zapise koji su privlačili predatorske komentare, ali sada je odlučio kako će zabraniti komentarisanje svih sadržaja sa maloletnicima.

Ova odluka trebala bi stupiti na snagu u roku od nekoliko meseci. Iz YouTube-a su, po prijemu žalbi na pedofilske komentare, urgentno radili na uklanjanju tih komentara i banovanju korisnika koji su ih ostavljali, ali to nije sprečilo da se takvi komentari i dalje pojavljuju na popularnom internet servisu.

Predstavnici YouTube-a pojasnili su kako će zabrana komentarisanja u budućnosti podrazumevati automatsku zabranu komentara na video snimcima sa decom i maloletnicima. Servis će koristiti algoritme za automatsku detekciju snimaka sa decom.

Podsećamo, milioni sati raznih snimaka svakodnevno se uploaduju na YouTube, a najveći broj je onih na kojima se pojavljuju deca i maloletnici.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *