Uskoro Facebook Messenger dobija novi dizajn

0
8

Redizajn za Facebook Messenger je najavljivan još od januara ove godine, a izgleda da je konačno blizu da bude spreman jer je manji broj korisnika dobio prerađenu verziju popularne aplikacije za slanje poruka.

Promene nisu dostupne u specifičnoj verziji aplikacije, već su serverskog tipa, što znači da nijeje dostupan lak način da se novi korisnički interfejs pojavi odmah na uređajima.

Kada je sam redizajn u pitanju, sudeći prema screenshotovima koji su procureli, fokus je na pojednostavljenju interfejsa. Facebook ne prati Material Design 2.0 smernice već implementira neki sopstveni dizajnerski jezik.

Messenger sada ima živopisne i relativno velike elemente interfejsa, koji deluju prilično fokusirani na korisničko iskustvo. U odvojenim chat temama, razlike se mogu primetiti u osveženim i ekspresivnijim ikonografijama, kao i primeni različitih boja i emotikona na stranicu za upravljanje kontaktima.

Dashboard aplikacije je prilično drugačiji, sa čistijim poljem za pretragu u gornjem delu, dok je donji navigacioni bar pojednostavljen i ima tri ikonice – za chat, kontakte i Explore tabove.

Kao što je pomenuto, deluje da je u pitanju serverska objava Facebook Messenger redizajna, tako da korisnici ne mogu da forsiraju njegovo pojavljivanje tako što će se uključiti u betu ili preuzeti APK. Moguće je sasamo čekati da se redizajn pojavi na korisnikovom uređaju.

Izvor: AndroidPolice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here