Image default
United grupa

United Grupa spremna da investira u 5G mrežu u sledećoj godini

Želimo da SBB, kompanija koja je u vlasništu United Grupe, ima aktivnu ulogu u uvođenju 5G mreže u Srbiji, kako bismo omogućili super brzi internet za privredu, zdravstvo, poljoprivredu, projekte bezbednih i pametnih gradova.

Poslednja izjava premijerke Ane Brnabić da građani Srbije u ovom trenutku nemaju nikakvu potrebu za 5G mrežom začuđujuća je, jer upravo od premijerke građani godinama slušaju da ćemo biti regionalni lider u oblasti digitalizacije i lider četvrte industrijske revolucije. Podsećamo da je Vlada Srbije još 2018. godine usvojila strategiju o razvoju 5G mreže, a nadležno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je nekoliko puta najavilo da će aukcija za radio-frekvencije na kojima radi 5G mreža biti početkom 2021. godine.

Želimo da informišemo premijerku Brnabić da smo spremni da damo doprinos izgradnji 5G mreže u Srbiji, jer je veliki broj zemalja u našem okruženju uveo petu generaciju mobilnog interneta ili su usvojili regulative za postavljanje 5G mreže. Nadamo se da će Vlada Srbije organizovati aukciju, u roku koji je obećala, za prodaju frekvencijskog spektra, koji je neophodan za uvođenje 5G tehnologije, na transparentnom tenderu uz poštovanje svih međunarodnih standarda.

Related posts

United Grupa kupuje bugarsku Novu

Radovan Laćarak

Grčki Forthnet zvanično postaje deo United Grupe

Radovan Laćarak

United Grupa pokreće Shoppster – najveću integrisanu online i TV prodavnicu

Radovan Laćarak

Leave a Comment