Ulaganje u kriptovalute – vodič za početnike

Za početnike koji prvi put ulaze u kripto svet, može izgledati malo zbunjujuće jer ima mnogo toga što treba znati pre nego što uložite u neku određenu vrstu novčića. Međutim, uz malo uputstva, mogu se pohvatati konci, a i postati verziran sa ovom vrstom ulaganja.

Kao i svaka investicija, nikad ne treba ulagati u bilo šta, bez znanja o tome u šta se ulaže. Strah od propusta ponekad će vas gurati da donosite odluke, a u svetu investiranja to može dovesti do gubitaka. Razumevanje prostora je ključ za ulaganje u kriptovalute, a ako ne znate taj prostor, onda morate da odvojite neko vreme i proučite blokčejn tehnologiju kako biste dobro razumeli platformu i kako to funkcionišu pre nego što počnete.

Istraživanje

Odvojite vreme za istraživanje. Postoji i nekoliko kvalitetnih istraživačkih centara koji vas brzo mogu trenirati o tome kako investirati u prostor. Nemojte misliti da ovo treba učiniti za nekoliko dana, ili još gore, nekoliko sati. Odvojite pravo vreme i postanite stručnjaci na terenu pre donošenja odluka o tome gde ćete investirati svoju ušteđevinu. Zatim je vreme da uđete u investicionu grupu, otvorite račun na berzi i uđete u svet kriptovaluta.

Da biste započeli, možda biste želeli da otvorite nalog na kriptovalutnom investicionom i istraživačkom centru, a zatim na berzi kao što je Kraken ili Coinbase, koji omogućavaju razmenu ostalih valuta u kriptovalutu. Deponujte novac, a onda ste spremni investirati. Nema potrebe za velikim početkom. Preporučujemo vam da počnete pomalo i nemojte misliti da ćete odmah zaraditi. Možeš li da ti se posreći? Naravno, svako može imati sreće, ali sreća nije strategija investiranja, i nikada ne smeš računati na to.

Počni sa malim ulozima

Svi koji prvi put investiranju trebaju početi sa malim ulozima, pohvatati konce kako bi bili što sigurniji u to što rade. Obratite pažnju na to da kriptografski znak ima prilično ekstremne volatilnosti, a tu je i puno kriptovaluta za uložiti. Dakle, koju valutu izabrati? Verovatno je bolje početi sa dve najveće, to je Bitcoin ili Ethereum, jer su oni najpouzdaniji i najsigurniji među svim vrstama kriptovaluta.

Možda želite da pola svog novca stavite u Bitcoin, a drugu polovinu u Ethereum. U međuvremenu, započnite istraživanje drugih novčića i upoznajte ih dovoljno dobro, tako da kada ste spremni i imate poverenje u vaše razumevanje ovog tržišta, možete početi širiti svoje investiranje u neku od ostalih kriptovaluta.

Pogledajte članak: Najbolje kriptovalute za rudarenje u 2018

Istorija

Sve ovo trebate proći samo ako znate sve o razmeni i istoriji kriptovaluta. Saznajte zašto postoje određene kriptovalute, saznajte o timovima koji su iza njih, saznajte koje probleme rešavaju, pročitajte njihove izveštaje, a zatim napravite jasnu odluku o tome da li ćete staviti svoj novac u te novčiće ili vam to nema smisla.

Kao kada biste investirali u akcije, želeli biste istraživati kompanije iza tih akcija i saznati ko je u tim timovima, ko su ljudi u njihovim upravnim odborima, kakvi su njihovi poslovni planovi, koja je njihova zarada iz prošle godine itd.

Trebalo bi da pratite renomirane profile na relevatnim društvenim mrežama koji mogu da vas dovedu u kontakt sa ljudima iz kripto sveta i pronađete određene stranice / sobe za diskusije koje vas najviše interesuju. Prijavite se na newsletter-e, pratite Twitter objave, nađite ih na Facebooku i aktivno pričajte sa ljudima o tim ulaganjima, razmenite iskustva, pre nego što ulažete u kriptovalute.

Savet

Kada uđete u svet ulaganja, barem jednom mesečno pažljivo pogledajte svoje investicije i napravite prilagođavanja na osnovu trendova koji su postali očigledni tokom tog kvartala.Možda ćete morati da povučete sredstva sa jedne valute i prebacite na drugu, ako verujete da će se loši trendovi nastaviti.

Najbolja stvar koju možete učiniti, u bilo kojoj investiciji, je da prvo preduzmete male korake, tako da ako napravite grešku, to vas neće mnogo koštati. Naučite sve teške lekcije na manjim investicijama, tako da kada budete uložili ozbiljnija sredstva u kriptovalute, znaćete dovoljno o ​​ovoj temi kako biste izbegli zamke i počeli da pravite pristojan novac u kripto igri.

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

  1. “Sve što je lepo ne oskudeva u pravilnoj meri” Platon. Bitcoin je hit i bice jos dugo vremena aktuelan. Ko prati BTC zna da je bitcoinkupovinaprodaja jedan od hit trendova u svetu a sve vise i kod nas. Nije jeftin a rudarenj je sve skuplje. Ovo je ipak sport za one sa malo dubljim dzepom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci