Učenička kompanija Bio Ally pobednik nacionalnog takmičenja – Prva nagrada za prašak protiv mamurluka

0
102

Prvo mesto na nacionalnom takmičenje najboljih učeničkih kompanija osvojila je kompanija “Bio Ally iz Medicinske škole iz Kruševca. Nagradu im je juče (21. maj 2019.) u Novom Sadu uručila pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

– Ova grupa učenika, koja se bavi proizvodnjom organskog praška sa surutkom, čijim se rastvaranjem dobija napitak protiv mamurluka, predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju – saopštilo je Ministarstvo privrede.

Drugo mesto osvojila je kompanija “Bio Care iz medicinske škole “Sestre Ninković iz Kragujevca, koja se bavi proizvodnjom preparata i namirnica od kombinacije maslačka i šargarepe.

Treće mesto pripalo je kompaniji Dolce Rosa iz medicinske škole “Draginja Nikšić iz Sremske Mitrovice, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata za lice i telo zasnovanih na derivatima ruže.

Evopsko finale će biti održano u julu u Francuskoj, gde će srpski đaci odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 40 zemalja.

– I u narednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo učeničke kompanije. Cilj je da do 2020. godine ovaj program bude dostupan u svakoj srednjoj školi u Srbiji” – rekla je pomoćnica ministra privrede.

Na nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, svoje proizvode i usluge predstavilo je 20 srednjoškolskih timova, a osim pomenutih tu su bili i oni iz Arilja, Bača, Beograda, Boljevca, Lazarevca, Leskovca, Mladenovca, Nišša, Novog Sada, Požege, Svilajnca, Šapca i Vršca.

Takmičenje sprovodi organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji” uz podršku Ministarstva privrede i u saradnji sa drugim partnerima.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime