U Instagramu razmišljaju o ukidanju lajkova?

0
142

U Instagramu su se, navodno, u testiranje potencijalno kontroverzne opcije upustili zato što su hteli da se korisnici fokusiraju na sadržaj onog šta dele, umesto na broj lajkova

U Instagramu su razmatrali mogućnost skrivanja broja lajkova kako ne bi bilo svima vidljivo koliko ih je svaka objava dobila. Tu neobjavljenu i (za sada) neiskorićenu opciju uočila je Jane Wong, koja proučava računarski kod popularnih platformi u potrazi za opcijama koje testiraju.

U Instagramu su se, navodno, u testiranje potencijalno kontroverzne opcije upustili zato što su hteli da se korisnici fokusiraju na sadržaj onog šta dele, umesto na broj lajkova. Taj bi broj bio dostupan samo osobi koja je objavila fotografiju.

Rekli smo ‘navodno’ jer su u Instagramu osporili kako su testirali takvu opciju. Tačnije, rekli su kako je trenutno ne testiraju, već ‘istražuju načine kako smanjiti pritisak na Instagram’.

Pojedinosti o testiranju procurile su u javnost nakon što je organizacija zadužena za zaštitu informacijskih prava British Information Commissioner’s Office preporučila da društvene platforme poput Instagrama i Snapchata ponude mogućnost isključivanja lajkova i drugih opcija kako bi podstakle korisnike na nastavak objavljivanja sadržaja, ali i zaštitile sigurnost i privatnost najmlađih korisnika.

Takva promena bi dovela do drastičnog zaokreta u načinu na koji Instagram funkcioniše. Iako mogu delovati i demoralizirajuće, lajkovi takođe i potiču ljude na objavu sadržaja, iako se često pri tome vode više merilima popularnosti, ne nužno i kvalitete, piše Verge.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime