Twitter ograničava koliko korisničkih računa možete pratiti

0
71

Kad dosegnete 400 korisničkih računa dnevno od sada ćete dobiti poruku kako trenutno više ne možete nikog pratiti. Ali, to se ne odnosi na proverene korisničke račune.

Nastojeći suzbiti spamere u Twitteru su dodatno smanjili broj korisničkih računa koje je moguće dnevno pratiti s hiljadu na 400. Time žele obeshrabriti praksu masovnog praćenja i odustajanja od istog kako bi se povećao vlastiti broj korisnika (tzv. follower churn).

Kad dosegnete 400 korisničkih računa dnevno od sad ćete dobiti poruku kako trenutno više ne možete nikog pratiti. Ali, to se ne odnosi na proverene korisničke račune (Verified accounts), koji će za razliku od nas smrtnika i dalje moći početi pratiti do hiljadu novih korisničkih računa dnevno.

U Twitteru su ujedno ograničili i ukupni broj korisničkih računa koje možete pratiti na pet hiljada. Želite li ih pratiti više, mora ćete povećati broj ljudi koji vas prate, piše Gizmodo.

Zašto je dnevna granica postavljena na baš 400? Pa, to je broj koji deli većinu korisnika od spamera. Evo kako su to objasnili u Twitteru:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here