Twitter: Molimo promenite lozinke!

Ono što je utešno u celoj priči jeste činjenica kako je interna istraga pokazala da nema nikakvih indicija da je neko ukrao ili iskoristio lozinke.

Korisnike Twittera juče je dočekala vest u kojoj im se savetuje da, zbog buga kojeg je ova kompanija otkrila na svojoj mreži,što pre promene lozinke koje su koristili. Takođe, ako istu lozinku s Twittera koristite i na drugim servisima, iz ove kompanije kažu da ih promenite kako bi izbegli potencijalne probleme.

Naime, kako su saopštili iz Twittera, pronašli su bug na svojoj internoj mreži zbog kojeg lozinke za pristup ovoj mreži nisu bile maskirane – na službenom blogu kažu kako se, kao i veliki broj drugih kompanija, za skrivanje lozinki služe tzv. hashing metodom kojom se prave lozinke zamenjuju brojkama i slovima tako da niko u kompaniji ne može videti pravu lozinku.

Jako nam je žao što se ovo dogodilo, ispričali su se iz Twittera svojim korisnicima kao i da preporučuju, da osim promene same lozinke, aktivaciju dvostruke autentifikaciju kako bi dodatno zaštitili račun pa, ako neko i sazna vašu lozinku za ovu mrežu, neće moći pristupiti vašem profilu bez posebnog koda koji se šalje na mobilne uređaje korisnika.

Pročitaj i:  Na YouTube se mesečno loguje preko 1,8 milijardi korisnika
Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI