TikTok više nije najpopularnija aplikacija na iPhoneu

Zanimljiv je podatak i kako je pandemija koronavirusa uticala na broj preuzetih aplikacija širom sveta. Tako su u drugom kvartalu ove godine korisnici preuzeli ukupno 37,8 milijardi aplikacija.

Mesecima je TikTok bila najpreuzimanija aplikacija za iPhone. Ova aplikacija za snimanje kratkih videa i objavljivanje na svojevrsnoj društvenoj mreži, oduševila je mlade, a tokom pandemije koronavirusa mnogima je bila glavni izvor zabave.

Ali, prema podacima analitičke kompanije Sensor Tower, u razdoblju od 1. aprila do 30. juna, mesto najpopularnije aplikacije osvojio je Zoom, aplikacija za video konferenciju. Ta je aplikacija skinuta impresivnih 94 miliona puta. Treba istaknuti i kako je TikTok u istom razdoblju preuzet 71 miliona puta.

Analitičari ističu kako je Zoomov uspeh izuzetan jer je retkost da takve “ozbiljne” aplikacije pređu više od 50 miliona preuzimanja. Obično su takve impresivne brojke rezervisane za mobilne igre ili društvene mreže.

Pribrojimo li podacima iz App Storea i podatke iz Google Play trgovine, Zoom, TikTok i igra Pokemon GO spadaju u elitan klub aplikacija koje su premašile više od 300 miliona preuzimanja u jednom kvartalu.

Zanimljiv je podatak i kako je pandemija koronavirusa uticalana broj preuzetih aplikacija širom sveta. Tako su u drugom kvartalu ove godine korisnici preuzeli ukupno 37,8 milijardi aplikacija (iz službenih prodavnica aplikacija). Od toga 9,1 milijarda otpada na aplikacije u App Storeu, a 28,7 milijardi na Google Play.

Kad bismo morali podvući crtu, mogli bismo reći da je koronavirus uticao na to koje aplikacije korisnici koriste na svojim pametnim telefonima. Održavanje kontakata, ali i rad od kuće, sigurno su potaknuli Zoomov rast, a zatvaranje u kuće, popularnost TikToka kao novog izvora zabave.

Biće zanimljivo videti hoće li se isti trend nastaviti i do kraja godine.

Zimo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име