22.5 C
Novi Sad

TikTok ima više od dve milijarde preuzimanja

Popularna aplikacija nastavlja osvajati korisnike širom sveta, čemu svedoče i najnovije objavljene brojke.

TikTok je uoči globalne pandemije privukao iznenađujuće velik broj novih korisnika, izveštava The Verge. Prema najnovijem izveštaju Sensor Towera, društvena mreža je dosegnula više od dve milijarde preuzimanja. Štaviše, samo u ovom kvartalu skinuta je 315 miliona puta putem App Storea i Google Play-a, s time da u broj ne ulaze preuzimanja sa kineskih dućana aplikacijama. Sensor Tower takođe tvrdi da se aplikacija najviše koristi u Kini, Indiji i SAD-u.

Razlog iza ovog uspeha očigledno je, kao i kod drugih društvenih medija, trenutna situacija u svetu. Ljudi puno ređe izlaze na ulice, te ostaju kod kuće gde im je dosadno. Veći broj korisnika ne znači porast zarade, s obzirom da sve platforme, uključujući i TikTok postoje zbog zarade na reklamiranju koje je u eri koronavirusa redukovano.

Dokaz neobičnih vremena je i donedavno posrnuli Snapchat koji je u ovom kvartalu dobio čak 11 miliona novih korisnika, dok njegov glavni konkurent Marco Polo takođe beleži masivni porast interesa od 745 posto u odnosu na posljednju nedelju.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: