Svetski Cyber security stručnjaci dolaze u Novi Sad

Share

Problem informacione bezbednosti, kao obavezne mere odbrane od sve opasnijih sajber napada i visokotehnološkog kriminala, trenutno je jedno od ključnih pitanja nastavka poslovanja, ne samo u IT, nego i u svim ostalim industrijama.

Zahvaljujući našim partnerma konferencije o sajber bezbednosti, slovačkoj organizaciji QuBit, neki od najsjajnijih umova iz te oblasti izlagaće u novembru u Novom Sadu, u okviru prvog međunarodnog IKT sajma na Zapadnom Balkanu, SEE-IT Samita.

– Kao vodeći događaj u oblasti sajber bezbednosti i digitalne forenzike u Centralnoj i Istočnoj Evropi, QuBit Konferencija uspeva da podstakne stvaranje i jačanje zajednica sajber bezbednosti – kaže direktorka QuBit Konferencije, Maria Kaličakova, karakterišući Novi Sad kao jedan od najznačajnijih, rastućih IT centara ovog dela Evrope. – Cilj je unapređivanje istraživanja u industriji i širenje informisanosti o sajber sigurnosti putem obrazovanja, angažovane diskusije i razmene ideja.

Qubit Cybersecurity Conference nastoji da približi najnovija zbivanja iz zapadnog sveta sajber zajednici Centralne Evrope, kao i da proširi svest javnosti o neophodnosti sajber bezbednosti. Ta organizacija poznata je po jedinstvenom načinu na koji spaja najbolje umove iz oblasti informacione bezbednosti iz različitih sfera poslovanja, i sa svih organizacionih nivoa. Nakon SEE-IT Samita, koji od 7. do 9. novembra organizuje kompanija ResEnva Consulting, QuBit će organizovati konferenciju Beogradu (30. novembra).

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *