Stižu novi Pokemoni na konzolama

Jedna od Nintendovih najuspješnijih konzola do danas konačno će dobiti Pokemon naslove, ali pravo iznenađenje najavljeno je za drugu polovinu 2019.

Let’s Go Pikachu i Let’s Go Eevee zaista postoje izvan domene mašte obožavaoca koji ih najavljuju već neko vreme, a na Nintendo Switch dolaze 16. novembra. Nintendo je igre najavio u utorak predveče, potvrdivši sve dosadašnje glasine. Ove igre će igrače vratiti u regiju Kanto gde će sakupljati 151 izvornog Pokemona, a izgleda će kao malo koja Pokemon igra do danas.

I da, imat će mod za igru u više igrača.

Pikachu i Eevee

Let’s Go Pikachu / Eevee naslovi su inspirisani Pokemon Yellowom u kojem maskota celog serijala (Pikachu) tokom putovanja prati glavnog lika (vas). Svaka verzija upozna će vas sa Pokemonom iz naslova – Pikachuem ili Eevee. Dok oba naslova predstavljaju prvi konkretni dolazak Pokemona na Switch, Nintendo nam nije dao mira, već je najavio još jednu igru, ovog puta punokrvni RPG koji ćemo igrati drugim krajem 2019. I da, igra će imati skroz nove Pokemone, kao i pokemone iz Alola regije.

Novi kontroler

Nintendo će uz igru izbaciti i novi kontroler u obliku Poke lopte pod imenom Poke Ball Plus za Let’s Go Pikachu i Eevee. Igrači će kontroler u obliku lopte koristiti kako bi ‘poneli svoje Pokemone u istraživanje pravog sveta’, kažu iz Pokemon Company Internationala.

Inspirisani Pokemon Go-om

Let’s Go Pikachu i Eevee su takođe inspirisani nekad popularnim Pokemonom Go koji je postao pravi kulturni fenomen kada je izašao u 2016. Igrači će igru igrati koristeći samo jedan Joy Con te pokretom ruke bacati loptu u Pokemona na ekranu – u stilu Pokemona Go. Pokemoni će takođe biti vidljivi na mapi što znači da će igrači moći birati kojeg Pokemona žele napasti, umesto da čekaju da ih oni napadnu iz zasede (drugim rečima, izbegava se nasumično generisani sistem susretanja). Igrači će takođe u igru moći preneti 151 Pokemona iz svoga Pokemona Go putem Bluetooth veze.

Pročitaj i:  Kako instalirati modove za starije verzije Minecraft-a

Igre će takođe po prvi put u serijalu imati mod za igru u više igrača na istoj konzoli i to bez potrebe za igranjem ispočetka.

Let’s Go Pikachu i Eevee su Nintendove ekskluzive, a na Switch dolaze 16. novembra 2018.

Snimak teksta

Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI