Korisnicima Twittera uskoro će se, pored tvitova osoba koje prate, pojavljivati i tvitovi vezani za njihove interese, a moći će učinkovitije pretraživati poruke koje su dobili putem ove mreže.

Na konferenciji za medije u San Franciscu iz Twittera su objavili neke novitete na kojima trenutno rade i koje su počeli testirati. Jedna od zanimljivijih novosti koje u budućnosti možemo očekivati na toj popularnoj društvenoj mreži jeste mogućnost praćenja tema, a ne samo korisnika. Ta mogućnost se testira među nekim korisnicima Androida – korisnicima će biti dostupne različite teme, poput sporta, TV emisija, slavnih osoba itd., koje odabere sam Twitter, a ko bude pratio određene teme, na njegovmm timelinu prikaziva će se tvitovi povezani s tom temom i od osoba koje ne prate.

U nekim slučajevima, primera radi kada pratite temu vezanu za neku seriju, a niste pogledali poslednju epizodu, moći ćete privremeno “stišati” tu temu kako vam tvitovi ne bi otkrili sadržaj. Takođe, kako bi se korisnicima prikazao samo kvalitetan i bitan sadržaj, Twitter će koristiti veštačko učenje i veštačku inteligenciju koji bi trebali sprečiti prikazivanje nevažnih tvitova.

U Twitteru pokušavaju poboljšati i pretraživanje sadržaja te rade na opciji koja bi korisnicima trebala omogućiti pretraživanje sadržaja iz direktnih poruka, ali nema informacija o svim mogućnostima koje ćemo dobiti s novim opcijama pretraživanja, kao ni kada bismo te opcije mogli očekivati. Ono što sigurno nećemo videti još neko vreme jeste mogućnost uređivanja tvitova. Iako je reč o opciji koju bi “jednom” trebali napraviti, trenutno to ipak nije prioritet za kompaniju, rekao je na konferenciji Kayvon Beykpour iz Twittera. Što se tiče ostalih noviteta koji se razvijaju, trenutno se radi na podršci za Live Photo slike s iPhonea te na podršci za GIF-ove, a nakon objave slika na Twitteru korisnici će moći promeniti njihov redosled.

Ekipa iz Twittera nastavi će s razvijanjem i testiranjem novih opcija s kojima žele mrežu približiti još većem broju ljudi jer, usprkos velikoj važnosti i uticaju Twittera, ta mreža ne beleži dovoljno velik rast korisnika kakav bi kompanija želela.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime