Stižu nam novi smajlići!

Share
Unicode je objavio uži izbor kandidata za proširenje službenog popisa emotikona tokom iduće godine. Pokrili su boje kože i rodove, ali ne i sve boje kose.

U popisu predloga za nadogradnju Emoji 12.0, koja bi se trebala pojaviti tokom 2019. godine, mesta se našlo i za 55 emotikona koji prikazuju razne kombinacije ljubavnih parova. Ali, neko nedostaje.

Plavuše su zastupljene, kao i crnokosi i smeđokosi, ali crvenokosih nema pa nema. Stoji kako su retka pojava – u ukupnoj ljudskoj populaciji prirodno crvenokosih ljudi ima jedan do dva posto (dva do šest posto u severnoj i zapadnoj Europi, gde su češći) – ali ne treba ih zbog toga zanemariti, zar ne?

Parovi emotikona predstavljeni su u pet nijansi boje kože i dva pola. U planu je objava i rodno neutralnog emotikona kasnije. Ali takav plan ne postoji, čini se, i za emotikon za crvenokose, piše Next Web.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *