Stižu drastične promene na Facebook-u

Povezane objave

Već smo navikli na stalne promene na Facebooku, ali promene koje su najavljene na Facebookovoj konferenciji F8 biće najveće u njegovoj istoriji.

Korisnici će prvo primetiti promene u dizajnu – karakteristična plava boja gotovo će iščeznuti s naslovne strane Facebooka. Plavi izbornik koji je pratio Facebook od samog početka biće zamenjen belim izbornikom u kojem će naglasak biti stavljen na grupe, a ne više toliko na vesti.

Tako će korisnici moći objavljivati u grupama direktno s naslovne stranice, bez ulaska u same grupe, a na izborniku s leve strane grupama je dana veća važnost. Osim toga, biće dodani i novi alati za specijalizovane grupe.

Na prvi pogled, novi Facebook, više podseća na Messenger ili Instagram nego na društvenu mrežu koju koristimo godinama.

Promene će prvo biti vidljive na mobilnoj aplikaciji, dok će se na računarima pojavljivati tokom sledećih nekoliko meseci.

Mobilna aplikacija dobi će i novu opciju – “Meet New Friends” odnosno “Upoznaj nove prijatelje” koja će funkcionisati poput aplikacija za spajanje ljudi. Korisnici će tako moći poslati poruku drugim korisnicima, s kojima nisu prijatelji, ali koji dele zajedničke interese. Nemojte se iznenaditi ako vas dočeka poruka u Inboxu od nekoga, samo zato jer se išli u istu osnovnu školu ili radili za istu kompaniju u nekom trenutku.

I “Facebook Dating”, koji još nije ni pravo zaživio, dobija nove opcije. Jedna od njih je “Secret Crush” odnosno “Tajna simpatija” koja će korisnicima otkriti sviđaju li se nekom od njihovih prijatelja, bez otkrivanja tačno kome.

Posebno su zanimljive promene koje će doživeti “Marketplace” odnosno “Prodavnica”, Facebookov deo za prodaju i kupovinu stvari među korisnicima. Od sada će korisnici moći plaćati direktno na “Marketplaceu” i time izbeći davanje broja računa nepoznatoj osobi.

Facebook Messenger takođe će doživeti značajne promene. Sama bi aplikacija trebala biti brža i laganija (zauzimati manje prostora na pametnim telefonima), ali za to ćemo se morati još malo strpeti. Najavljeno je da će novi Messenger biti dostupan kasnije ove godine.

Od drugih novosti, posebno je istaknuta mogućnost zajedničkog gledanja videa u stvarnom vremenu, koja bi trebala biti dostupna svima do kraja godine.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Pročitaj i

Tužba protiv kompanije Google zbog sumnje da neovlašćeno prikuplja podatke dece

Državni tužilac američke države Novi Meksiko optužio je kompaniju Google da neovlašćeno prikuplja lične podatke dece kršeći savezne i države zakone. Tužba, koja je podneta...

Svetski brend Spaces dolazi u Beograd

Globalni brend Spaces, koji nudi ekskluzivne poslovne prostore, nastao je u Amsterdamu 2008. godine, a nakon Beča, Bukurešta i Zagreba, nastavlja ekspanziju u regionu...

Prijave za StartIN 2.0 zvanično otvorene

Prijave za “StartIN program - druga generacija” zvanično su otvorene za sve startap timove i trajaće do 15. marta. StartIN program, koji realizuje InCentarHub...

Nova generacija SMS poruka

Microsoft je nedavno najavio da donosi podršku za novi servis, koji bi trebalo da bude nova generacija SMS poruka. Jedna od najpotcenjenijih funkcija za korisnike...

Google uklanja „skoro 600“ aplikacija iz Play Store-a zbog dosadnih oglasa

Kompanija Google danas je objavila da je uklonila 'skoro 600' aplikacija iz Play Store-a zabranjujući im da zarađuju od oglasa - zbog kako navode...