Stiže nam uskoro Facebook Watch!

Iako je u novu platformu najveća društvena mreža sveta poprilično uložila i upravo je implementirala globalno, pola korisnika Facebooka nema pojma o čemu se radi.Facebook Watch, platforma za video na zahtev, uskoro će postati dostupna i internacionalno.

Šta je Facebook Watch, pitate se? Reč je o platformi za video pokrenutoj u Sjedinjenim Državama u avgustu prošle godine koja bi nam trebala pomoći u otkrivanju novih TV emisija i drugog sadržaja temeljem onog što naši prijatelji, kontakti i zajednice gledaju.

Početkom ovog leta Facebook je takođe pokrenuo i Watch Party, opciju pomoću koje u sklopu grupa na toj društvenoj mreži možemo u stvarnom vremenu gledati televizijske i slične sadržaje s drugim korisnicima.

Kad postane dostupan, Facebook Watch naći ćete pod tabom Watch u navigacijskoj traci. Tamo je, između ostalog, kategorija Top Videos for You s personalizovanim sadržajem, kao i kategorija Watchlist gde možete čuvati video zapise i videti poslednje epizode TV serija koje pratite.

Korisnici pojma nemaju

Mark Zuckerberg i društvo su u razvoj ove platforme i sadržaja za nju uložili milijardu američkih dolara, nastojeći stvoriti kompetitivnu prednost u borbi s Amazonom, Netflixom, YouTubeom i drugima za pozornost korisnika. Ali, čini se kako sav taj novac i trud nisu još pali na plodno tlo.

Pola odraslih korisnika Facebooka ni ne znaju da Watch postoji, pokazalo je istraživanje koje je sprovela grupacija Diffusion.

Istraživanje sprovedeno sredinom ove godine je obuhvatilo 1.632 korisnika Facebooka. Pedeset posto reklo je kako nije nikad čulo za Watch, dok je njih 24 posto izjavilo kako zna za novi servis, ali ga nije koristilo.

Pet posto ispitanika koristilo je Watch, ali ne nedavno. Tek šest posto korisnika koristi ga svaki dan, a osam posto to čini nedeljno. Četiri posto otvara Watch jednom do dva puta mesečno, tri posto jednom mjesečno, piše MarketWatch.

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

povezani članci