Stiže nam novi telefon iz Oppo-a

0
224

Prilikom aktiviranja kamere u vrhu telefona iskoči deo na kojem su smeštene tri kamere – zadnja dvostruka kamera rezolucije 16 i 20 MP kao i prednja kamera rezolucije čak 25 MP.

Dugo godina na mobilnom tržištu nije bilo nekih većih inovacija – telefoni su imali veće ekrane (koji su s vremenom zauzeli gotovo celi prednji deo telefona), bolji hardver, dodana je još jedna ili dve kamere sa zadnje strane kućišta, ali nekih velikih promena u dizajnu uređaja nismo videli. Ove godine situacija se ipak menja, i to najviše zahvaljujući kineskim kompanijama – dok je ranije za deo kineskih kompanija vladalo mišljenje kako samo kopiraju uređaje poznatijih globalnih kompanija, čini se kako su danas Vivo i Oppo lideri kada su u pitanju inovacije na tržištu pametnih telefona.

Juče je Oppo predstavio svoj novi flagship smartphone, koji takođe oduševljava inovativnim rešenjima i načinom na koji su kamere skrivene na ovom uređaju. Dok je Vivo sakrio samo prednju kameru, na modeluOppo Find X skrivene su i zadnje i prednja kamera, što je omogućilo da gotovo celu prednju površinu zauzme ekran (odmer ekrana prema telu telefona veći je od 92 posto).

Prilikom aktiviranja kamere, u vrhu telefona iskoči deo na kojem su smeštene tri kamere – zadnja dvostruka kamera rezolucija 16 i 20 MP kao i prednja kamera rezolucije čak 25 MP. Takođe, s prednje strane pored kamere smešteni su i senzori 3D tehnologije za prepoznavanje lica – model Find X nema senzora za otiske prstiju, već se uređaj otključava pogledom.

Dijagonala ekrana ovog uređaja iznosi 6,4 inča (reč je o OLED ekranu Full HD rezolucije), a osim po inovativnom rešenju vezanom uz kamere, uređaj se može pohvaliti i odličnim hardverom te je tako jedan od najjačih uređaja na tržištu.

Pokreće ga, kao i većinu top-modela Androida, Qualcommov čipset Snapdragon 845, ima 8 GB RAM-a, 256 GB memorije za čuvanje podataka kao i podršku za VOOC tehnologiju brzog punjenja baterije. Operativni je sistem na kojem radi, naravno, Android, verzija 8.1 Oreo.

Oppo je najavio kako Find X neće biti dostupan samo na tržištu Kine, već će se moći kupiti i na tržištima Severne Amerike i Evrope, a njegova cena trenutno nije poznata.

Izvor: Android Central

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime