Stiže najjeftiniji Nokijin telefon

0
14
nokia

Kako iz kompanije Nokia otkrivaju da će ovaj model biti namenjen nezahtevnim korisnicima kojima je telefon potreban pre svega za priču i slanje poruka. Naravno, na ovom modelu će se moći i surfovati internetom i koristiti društvene mreže.

nokia

HMD Global “oživio” je legendarni mobilni brend Nokiju te je u kratko vreme predstavio nekoliko modela pametnih telefona koje karakterizuje odličan odmer cene i kvalitete, ali najviše pažnje privukli su s novom generacijom legendarnog uređaja 3310.

Ponuda smartphonea trenutno uključuje modele od Nokije 2 do Nokije 8 (što je broj veći, model je bolji tako da je osmica trenutno njihov najjači model), ali za sledeću godinu HMD Global mogao bi zaokružiti svoju ponudu predstavljanjem najjeftinijeg modela 1 te top modela (Nokia 9) s kojim nameravaju napasti vodeće kompanije na ovom tržištu, Samsung i Apple.

O Nokiji 9 već smo pisali te bi ovaj uređaj trebao imati OLED ekran koji će, u skladu s ostalim top modelima na tržištu, zauzimati gotovo celi prednji deo telefona, a radit će na Snapdragonu 835 i Androidu 8.0.

Što se modela Nokia 1 tiče, ove ne deljesu na stranici Android Authority objavili glasine oko nadolazećeg uređaja koji bi trebao prvenstveno biti namenjen tržištima u razvoju, a verovatno će se pojaviti i na drugim tržištima te bi, uz solidan hardver i pristupačnu cenu (spominje se cena između 70 i 80 eura za otključani telefon), ovo mogao biti prilično popularan telefon među nezahtevnim korisnicima, odnosno onima kojima je telefon potreban za telefoniranje, slanje poruka, pregledavanje novosti na društvenim mrežama i povremeno snimanje fotografija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here