Windows 10
windows

Stigao novi apdejt za Windows 10

Microsoft je u petak konačno najavio Windows 10 April 2018 Update. Ažuriranje se neće pojaviti preko Windows Update-a pre 8. maja, ali je od danas dostupno za ručno preuzimanje i instaliranje.

Pored novih Fluent Design elemenata u okviru operativnog sistema, glavna nova funkcija u ažuriranju je Timeline. Timeline menja Task View, a omogućava korisniku da se vrati u prethodni period kako bi pronašao ono na čemu je radio, uključujući dokumente i aplikacije.

Još jedna nova funkcija je Focus Assist i ovo je zamena za Quiet Hours, a omogućava da se rad obavlja bez uznemiravanja. Funkcija je slična “ne uznemiravaj” opciji, a može se podešavati i paliti/gasiti u određenom trenutku, ili je moguće ručno podešavanje.

Edge sada podržava Progressive Web Apps (PWA), a ovo omogućava veb aplikacijama da se ponašaju više kao izvorne aplikacije. Microsoft će PWA smestiti u Store, odakle će moći da se preuzima.

Jedna od funkcija, koje April 2018 Update donosi, a koja možda nije u centru pažnje, jeste Near Share. Ovo omogućava slanje fajlova na druge računare, ali ne funkcioniše uz telefone, mada Microsoft radi na održavanju kontinuiteta između uređaja.

Postoje tri opcije za instaliranje Windows 10 April 2018 Update-a, a to su Update Assistant, Media Creation Tool i Windows Insider Program.

Izvor: Neowin

Related posts

Popularna aplikacija WhatsApp sprema Windows 10 verziju

Radovan Laćarak

Windows 10 će ovog meseca prestići Windows 7

Radovan Laćarak

Windows 95 sada je dostupan kao aplikacija za nostalgičare

Radovan Laćarak

Leave a Comment