Stigao je novi redizajniran Google Chrome

google_chrome_play_store

Za Chrome-ovu desetogodišnjicu, Google je svom veb pregledaču podario dugo očekivani, prvi redizajn.

Nova verzija zadržava Chrome-ove tabove na vrhu za PC verziju, ali i tabovi i Chrome Omnibox – koji omogućava da se adress bar koristi kao polje za pretragu – izgledaju drugačije na mobilnoj verziji za Android telefone, iPhone i tablete.Sve verzije Chrome-a dobijaju “zaobljenije oblike, nove ikonice i novu paletu boja”, rekli su članovi Chrome tima u blog postu.

Pored ove novine, aktivni tab sada ima vertikalne ivice i zakrivljene uglove, što predstavlja veliku promenu u odnosu na pređašnje tabove u obliku trapeza koji su se koristili deceniju unazad. Chrome, kao nova MacOS Mojave verzija Apple-ovog Safari pretraživača, dobija i napredniji ugrađeni program za upravljanje lozinkama.

Od sad, Chrome-ova 404 page-not-found dinosaurus igrica prikazuje Uskršnje jaje koje se pojavljuje kada pokušate da dođete do veb stranice koja nije dostupna ili je vaša veza prekinuta. Umesto da samo preskače kaktuse, T-rex će dobiti rođendansku tortu. Možete lako doći do igrice sa dinosaurusom u Chrome-u tako što ukucate “chrome://dino” u polje za adresu, a zatim pritisnite strelicu nagore da biste započeli igricu.

Sve navedene funkcije i još mnogo drugih, počinju da pristižu na Chrome, a ukoliko ih još ne vidite to će se desiti u narednim danima i nedeljama.

Izvor: Oradio

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име