Šta smo naučili ili šta nas je naučila ova kriza?

Prvi put u online izdanju održan je FuckUp Nights Belgrade, događaj u organizaciji agencije za integrisane marketinške komunikacije DNA Communications i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacije – ICT Hub. Pod nazivom „Kad spadnu maske“ uspešni profesionalci govorili su, bez ulepšavanja i filtera, kako je to raditi od kuće u karantinskim uslovima, kao i ličnim ili poslovnim neuspesima koji su iz toga proizašli.

Među govornicima su se našli profesionalci iz tri različite branše: Milena Mićanović, Head of Marketing and PR Department Vojvođanske banke OTP grupe, Nemanja Čedomirović, ko-osnivač kompanije GrowIT, kao i Dejan Ranđić, generalni direktor, DNA Communications.

Kako se nakon 20 godina sponzorstva Olimpijskog tima Srbije i odlaganja istih usled Covid-19 krize oseća ovogodišnji najveći sponzor, ispričala nam je Milena Mićanović. Nakon višegodišnjeg planiranja strategije komunikacije i uspešnog odobrenja iste na svim nivoima, za veoma kratko vreme kampanja je morala da promeni svoj pravac i prilagodi se trenutnoj situaciji, što je uspešno postigla zahvaljujući razumevanju i podršci kolega i partnera. „Odlaganje Olimpijskih igara vidimo kao priliku da naša olimpijska komunikacija potraje duže“, izjavila je Milena.

Nemanja Čedomirović je iskreno predstavio kako je to kada sa velikim planovima dočekaš krizu, a zatim diverzifikacijom poslovanja uspeš da se iz iste izvučeš. Kao snagu kompanije naglasio je interne procese, transparentnost u komunikaciji, diverzifikaciju izvora prihoda i cash flow. „Svako može sve ako dovoljno želi, a ako je tim jak, složno će raditi na tome da se iz krize izvuče, makar to značilo i rad u drugim sektorima,“ rekao je Nemanja.

Na pitanje „Zašto je loše kada u krizu uđeš vezanih ruku sa teretom na leđima?“ odgovor nam je dao Dejan Ranđić. Vođenje posla u normalnim okolnostima ima svoje stalne dileme, ali kada dođe kriza jedino što je važno su odluke koje se tiču trenutnih adekvatnih potreba, složio se Dejan i dodao da je u biznisu najvažnija fleksibilnost i da se na prvom mestu treba investirati u ljude i procese.

Kao odgovor na krizu kada se većina poslova obavlja od kuće, a konferencije prebacuju u online izdanja, agencija za integrisane marketinške komunikacije DNA Communications i Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacije – ICT Hub doneli su najbolje karantinske priče, iskustva i rešenja i tako doprineli zajednici koja se bori sa istom. Sledeće veče FuckUpova očekuje se već u narednim mesecima.

0
- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Fortnite izbačen iz Apple App Storea i Google Play Storea

Nakon što je Apple Epicovu igru nakon najnovije nadogradnje izbacio iz Apple Storea, Google je napravio istu stvar.

WiFi Mesh uređaj – za jak WiFi signal u svakom uglu velikog doma

Ukoliko imate veliku kuću ili stan, obezbedite podjednako dobar WiFi signal u svakom uglu vašeg doma, uz WiFi Mesh uređaj.

Regionalno istraživanje: Više od polovine potrošača u Srbiji smatra da je biometrijsko plaćanje brže i jednostavnije od upotrebe lozinki

Gotovo 50 odsto potrošača u Srbiji smatra biometrijsku identifikaciju bržim i jednostavnijim rešenjem od upotrebe lozinki prilikom potvrđivanja mobilnih plaćanja, pokazuje regionalno istraživanje kompanije...

Letnji intenzivni kursevi u školi digitalnih tehnologija za decu KIBERone.

Školska godina samo što nije počela a vi niste otputovali nigde? Deca se dosađuju i željna su druženja i novih znanja. Ovog avgusta, iskoristite vreme...

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...