Šta je transfer domena i kako pripremiti domen za transfer?

Transfer domena je promena registra – prebacivanje domena s jednog registra na drugi. Transfer domena se isključivo odnosi na promenu registra domena, a ne na prebacivanje sadržaja s jednog hostinga na drugi. Domen možete imati registrovan kod jednog provajdera, a hosting (sadržaj domena) kod drugog pa su te dve stavke odvojene.

Kada odlučite da domen prebacite na Plus Hosting, potrebno je da uradite nekoliko koraka kako bi mogli da  pokrenemo transfer – pa krenimo po TLD-ovima.

.rs domeni

Postupak prebacivanja .rs domena je jednostavan i kratko traje. Korisnik od trenutnog registra traži da se domen otključa i da mu se dostavi autorizacioni kod. Transfer domena se pokreće sa ispravnim kodom, i od tog momenta domen je prešao pod administraciju novog ovlašćenog registra.

.com, .net, .org, .biz, .info i novi tld-ovi

Postupak prebacivanja generičkih domena i novih tld-ova traje između 5 i 7 dana. Kako bi novi registar mogao da pokrene transfer, korisnik  kod trenutnog registra treba da otključa, ukloni opciju whois privacy (ako je uključena), promeni administrativni kontakt u whois bazi podataka i dostavi novom registru EPP kod ili auth-code.

Kada su sve predradnje za transfer obavljene, novi registar pokreće transfer i administrativni kontakt (mail adresa u whois podacima) dobija link na koji treba kliknuti i potvrditi transfer domena. Kada je transfer domena potvrđen, potrebno je 5-7 dana da se domen prebaci na novi registar i produži.

Za vreme transfera je domen je svo vreme aktivan i ne prestaje da funkcioniše, a sve postavke koje su bile podešene pre transfera, ostaju iste I kada se transfer završi.

Transfer domena ne podrazumeva i njegovo produženje, ali su u praksi ovo dve povezane radnje. Zapravo, transfer domena se ne naplaćuje već registri naplaćuju produženje domena za koji se transfer radi. Cene domena možete pogledati ovde.

Preuzeto sa:Plus Hosting

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...
Novi Sad
fog
1.6 ° C
3.3 °
0 °
80 %
1.5kmh
75 %
uto
11 °
sri
9 °
čet
7 °
pet
11 °
sub
9 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe