Spremite se za najveći morski Hakaton u regionu – fond nagrada za najbolje je 4,000.00 €

0
62

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Crne Gore Digitalizuj.me ove godine organizuju šesti po redu Hakaton, pod nazivom “Hackathon in the Port 2018”. Takmičenje je regionalnog karaktera i održaće se od 23. do 25. maja, u prelijepom morskom ambijentu, u najpoznatijoj crnogorskoj marini – Porto Montenegro. Hakaton je događaj namijenjen programerima, projekt menadžerima, marketerima, grafičkim i interfejs dizajnerima – svima koje zanima razvoj aplikacija i primjena savremenih tehnologija u rješavanju biznis problema, a puni su kreativnih ideja.

Tema ovogodišnjeg Hakatona je unapređenje kompleksa Porto Montenegro kroz inovativna IT rješenja sa elementima VR/AR tehnologije. Takmičari će biti ohrabreni da u svoje aplikacije, cloud, IoT rješenja inkorporiraju jednu od gorućih tema IT svijeta – virtuelnu i augmentovanu realnost, tako da već mogu razmišljati o tehnologijama, načinu implementacije i dodatno proučiti ovu materiju do početka Hakatona. Detalji teme će biti poznati tek na samom događaju, kojem će prisustvovati mentorski tim koji će pomoći takmičarskim ekipama u razradi ideja i kontrolisati rješenja sa tehničkog aspekta.

Ako niste znali Porto Montenegro je luksuzna marina za jahte i nautičko naselje koje se nalazi u Tivtu. Predstavlja jednu on najluksuznijnih marina na Jadranu. U kompleksu se nalazi  marina (450 vezova za jahte dužine od 12 do 180 metara), rezidencije, poslovni prostori, hotel “Regent Porto Montenegro” sa 5 zvezdica, Zbirka pomorskog nasleđa sa vrednim muzejskim eksponatima, smeštena u rekonstruisanoj zgradi nekada Austrougarske pilane, Jaht klub, Međunarodna škola.

Ipak, ono najbitnije je da je Porto Montenegro spreman da podrži dalji razvoj najboljeg rješenja i integriše ga u svoj sistem rada, pod uslovom da rješenje zadovolji kriterijume zadatka i pokaže dobar biznis potencijal.

Hakaton će trajati čak tri dana – sa željom da se kreiraju što kvalitetnija rješenja od kojih će ono pobjedničko imati priliku da se predstavi publici i investitorima na Spark.me konferenciji – u okviru revijalnog dijela Start-up takmičenja (26. i 27. maja 2018.).

Pored prilike da se predstavi auditorijumu na Spark.me takmičenju, najbolji tim očekuje i nagrada od 3.000 eura koju je obezbedila Societe Generale Montenegro banka. Nagrada je obezbijeđena i za drugoplasirani tim i iznosi 1.000 eura, a njen sponzor je Saga CG. Učesnici Hakatona moraju biti stariji od 18 godina. Krajnji rok za prijavu je 9. maj 2018. godine. Više informacija o događaju kao i ostala pravila nalaze se na sajtu www.hakaton.me

Vidimo se na Hakatonu 2018!

Shodno pravilima takmičenja, osam izabranih timova (dvoje do četvoro ljudi po timu) sa cijelog Balkana mogu da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i naprave rješenje koje će inkorporirati zahtjeve zadatka, i na kraju služiti unapređenju poslovanja marine Porto Montenegro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here