Polako sam se približavaju praznici, što znači kupovina novih uređaja i dodataka. Pokazaćemo vam kako na veoma jednostavan način da prebacite sve vama bitne informacije sa starog na novi telefon.

telefon

Selidbe su uglavnom svima stresne. Veoma slična ako čak ne i ista situacija je kada menjamo telefone. Koliko god da se radujemo novom telefonu uvek smo u problemu oko prebacivanja podataka, da slučajno nešto bitno ne obrišemo  ili greškom izgubimo zauvek.

Ako planirate da ovaj praznični period iskoristite da obradujete sebe novim modelom telefona onda je ovaj članak za vas.  S vama ćemo da podelimo neke veoma važne savete kako to da uradite na veoma jednostavan način.

Koristićemo svega 2 aplikacije i to Capture i MyContact

1. KORAK

Ukoliko još ne koristite aplikacije MyContacts i Capture, preuzmite ih sa Google Play prodavnice tako što ćete ukucati “my contacts telenor” i “capture app” u polje “Search”. Nakon toga treba da napravite korisnički nalog i sačekate da se svi vaši podaci (kontakti, slike, snimci, dokumenti) prebace na Cloud. Ukoliko imate veliku bazu slika i video snimaka ovaj proces će malo duže trajati.

2. KORAK

Pokrenite novi telefon i registrujte se na njegov operativni sistem

Ukoliko nemate nalog na Google-u, svakako ga napravite jer ćete jedino tako moći da iskoristite sve prednosti novog uređaja.

U ovom trenutku ne morate imati SIM karticu kako bi mogli da podesite vaš novi uređaj.

3. KORAK

Prebacite SIM karticu u novi telefon ako već ovo niste uradili.

Na novom uređaju preuzmite i pokrenite obe aplikacije. Posle prijave na aplikacije svi podaci će biti dostupni na vašem novom uređaju.

Bez obzira da li planirate da poklonite ili prodate vaš stari telefon  budite sigurni da ste stari telefon vratili na fabrička podešavanja i tim putem obrisali sve podatke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име