“Selidba” na novi telefon

Polako sam se približavaju praznici, što znači kupovina novih uređaja i dodataka. Pokazaćemo vam kako na veoma jednostavan način da prebacite sve vama bitne informacije sa starog na novi telefon.

telefon

Selidbe su uglavnom svima stresne. Veoma slična ako čak ne i ista situacija je kada menjamo telefone. Koliko god da se radujemo novom telefonu uvek smo u problemu oko prebacivanja podataka, da slučajno nešto bitno ne obrišemo  ili greškom izgubimo zauvek.

Ako planirate da ovaj praznični period iskoristite da obradujete sebe novim modelom telefona onda je ovaj članak za vas.  S vama ćemo da podelimo neke veoma važne savete kako to da uradite na veoma jednostavan način.

Koristićemo svega 2 aplikacije i to Capture i MyContact

1. KORAK

Ukoliko još ne koristite aplikacije MyContacts i Capture, preuzmite ih sa Google Play prodavnice tako što ćete ukucati “my contacts telenor” i “capture app” u polje “Search”. Nakon toga treba da napravite korisnički nalog i sačekate da se svi vaši podaci (kontakti, slike, snimci, dokumenti) prebace na Cloud. Ukoliko imate veliku bazu slika i video snimaka ovaj proces će malo duže trajati.

2. KORAK

Pokrenite novi telefon i registrujte se na njegov operativni sistem

Ukoliko nemate nalog na Google-u, svakako ga napravite jer ćete jedino tako moći da iskoristite sve prednosti novog uređaja.

U ovom trenutku ne morate imati SIM karticu kako bi mogli da podesite vaš novi uređaj.

3. KORAK

Prebacite SIM karticu u novi telefon ako već ovo niste uradili.

Na novom uređaju preuzmite i pokrenite obe aplikacije. Posle prijave na aplikacije svi podaci će biti dostupni na vašem novom uređaju.

Bez obzira da li planirate da poklonite ili prodate vaš stari telefon  budite sigurni da ste stari telefon vratili na fabrička podešavanja i tim putem obrisali sve podatke.

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...
Novi Sad
fog
1.6 ° C
3.3 °
0 °
80 %
1.5kmh
75 %
uto
11 °
sri
9 °
čet
7 °
pet
11 °
sub
9 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe