Sedam problema s Instagramom i kako ih rešiti

0
118
Iako je iz platforme za deljenje fotografija izrastao u društvenu mrežu, Instagram i dalje ne nudi sve alate koji bi nam bili praktični i korisni. Evo kako ćete nadomestiti neke od njih.

Pogledajte pregled rešenja za sedam alata koje nam Instagram ne nudi, a trebao bi.

Postavite više linkova u vaš opis

Instagram ima strogu politiku protiv linkova. U tekst koji vas opisuje drugim korisnicima možete staviti samo jedan, a one koje postavite u opise fotografija neće biti moguće kliknuti. Nezgodno, zar ne? Srećom, postoji zaobilazno rešenje: Lnk.Bio.

Nakon što postavite korisnički profil na ovom servisu možete dodati linkova koliko god vas je volja i napraviti zajednički URL za njih. Potom tu adresu možete zalepiti u vaš bio na Instagramu. Kad god neko klikne na nju, biće preusmeren na vaš popis na Lnk.Bio. Možete takođe dodavati slike i opise pojedinih unosa ako ih želite povezati uz određenu objavu.

Delite objave drugih korisnika na vašem feedu

Za razliku od Facebooka i Twittera, Instagram nema mogućnost deljenja objava. Ali, i za to postoji aplikacija i zove se Repost (Android | iOS). Sve što trebate napraviti je kopirati link na objavu, tako što ćete kucnuti na meni s tri tačkice pored nje, i zalepiti je u aplikaciju. Tako je moguće deliti i opise kao i video zapise. Pri prenosu će se na vaš sadržaj zalepiti vodeni žig, ali možete ga ukloniti ili premestiti.

Preuzimajte fotografije ili video zapise s Instagrama

Kako biste preuzeli fotografiju ili video koji vam se sviđa s Instagrama, isprobajte web aplikaciju DownloadGram. Nudi jednostavan korisnički interfejs u kom samo trebate zalepiti link ka sadržaju i kliknuti na dugme za preuzimanje.

Uredite izgled opisa fotografije

Kako biste bolje prelomili tekst opisa fotografije, trebat da upotrebiti nevidljivi prazan simbol namenjen pisanju Brailleovom abecedom. U tome će vam pomoći aplikacije kao što je Insta-Space (Android | iOS | web), koja će automatski formatirati tekst koji ste uneli u nju i kojeg potom možete prebaciti na Instagram.

Postavljajte sadržaj na Instagram s vašeg računara

Glavna Instagramova aplikacija za web još ne nudi mogućnost direktnog postavljanja sadržaja sa računala. Ali, zato tu mogućnost nudi njeno progresivno web izdanje, koje možete pokrenuti ako preuzmete web pretraživač Vivaldi u kojem je moguće postaviti izdanja web odredišta za mobilne uređaje na posebnu traku. Stavite li Instagram među njih, pokrenu ćete progresivno web izdanje.

Kako bi ste to postigli, otvorite Vivaldi, kliknite na sličicu plusa (+) na levom rubu i otvorite Instagram.com.

Smanjite potrošnju podataka i energije

Poput drugih aplikacija u Facebookovom vlasništvu, Instagram je poveće opterećenje za bateriju vašeg smartfona i mobilni internet. Rešenje? Pređite na Instagram Lite, smanjenu verziju aplikacije koja ipak i dalje nudi većinu opcija koje vam trebaju.

Šaljite poruke na računar

Razmenu poruka na Instagramu putem računara omogući će vam besplatna i jednostavna aplikacija IG:dm, pomoću koje možete slati i primati poruke, pokretati nove razgovore, slati fotografije i video… Dostupna je za Mac, Windows i Linux.

Izvor: Tportal

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime