SD kartica odlazi u istoriju?

Identična veličina olakša će njeno korišćenje kod pametnih telefona koji imaju prostor za dve SIM kartice ili kombinaciju SIM kartice i memorijske kartice.

Klasična SD memorijska kartica, koja je u današnje vreme gotovo neizostavan dodatak svakom pametnom telefonu, mogla bi otići u istoriju. Barem ako se pita ekipu iz Huaweija.

Naime, Huawei je predstavio novu memorijsku karticu za koju tvrdi da bi mogla zameniti SD kartice. Radi se o nanomemorijskoj (NM) kartici koja je po svojoj veličini identična nano SIM karticama.

Identična veličina olakša će njez korišćenje kod pametnih telefona koji imaju prostor za dve SIM kartice ili kombinaciju SIM kartice i memorijske kartice.

Osim veličine, glavna je prednost nanomemorijske kartice što se na nju može sačuvati velika količina podataka koji se mogu prebaciti uz brzinu od 90MB/s.

NM kartice za sada proizvodi samo Huawei, ali ako takav format prihvate i drugi proizvođači, to bi zaista moglo poslati SD kartice u istoriju i učiniti život mnogim korisnicima pametnih telefona mnogo, mnogo jednostavnijim.

IZVOR

Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI