Samsung otkrio SSD od neverovatnih 30 TB!

0
32
samsung

Kompanija “Samsung” je otkrila čitavom svetu svoj najnoviji SSD Hard Disk, koji ima neverovatnih 30 TB! Kada biste želeli da stavite samo filmove  koji su visoke definicije, mogli bi ste da držite oko 5.700 takvih filmova.

smasung_ssd

Kao što znate, SSD Hard Disk je mnogo brži od običnog Hard Disk-a, jer SSD u sebi nema u sebi aluminijusmki disk koji se vrti dok čita i piše podatke, dok SSD ima samo memorijske čipove (flash memorija).

Samsung PM1643 (2.5 inča) koji je napravljen od 32 stika od po 1TB NAND flash paketa, za koji svaki sadrži 16 slojeva od po 512 GB V-NAND čipova.  Novi Serial Attached SCSI (SAS) uređaj nudi impresivno sekvencijalno čitanje i pisanje brzine od po 2,100 MB/s i 1,700 MB/s. To je otprilike tri puta brže od prosečdnog SATA SSD koje bi ste našli u korisničkim desktop ili laptop računarima, kao što je Samsung-ov SSD 850 EVO. Brzina Samsung-ovog SSD 850 EVO, koji ima 250 GB kapacitivnosti, iznosi oko 550 MB/s u čitanju i 500 MB/s u pisanju podataka.

Kada će tačno Samsung PM1643 naći u prodaji to se još ne zna, ali nemojte da očekujete da ćete uskoro ovakav SSD naći u kućnim desktop ili laptop računarima, jer pretpostavlja se da ovakav uređaj, ove kapacitivnosti i ove brzine neće biti ni malo jeftin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here