Samsung planira 5G telefon ove godine

Samsung-ovi telefoni prošle godine nisu se baš pokazali u najbolje svetlu. GalaxyS9, S9 Plus i Note 9 nisu imali mnogo primetnih promena u odnosu na Galaxy S8, S8 Plus i Note 8. 2017.


Naravno, imali su brže procesore i druge komponente koje su ubrzale sam uređaj. Ali oni su zadržali isti dizajn, nešto što je navodno smanjilo potražnju za pametnim telefonima.

Uostalom, zašto kupiti nove, skuplje uređaje kada su modeli iz prethodne godine skoro jednako dobri? To je bio problem kompanije Samsung i druge proizvođače mobilnih telefona, koji imaju tendenciju da čuvaju značajne nadogradnje za svaku drugu godinu, ako je tako.

To je jedan od razloga zbog kojih se prodaja Apple-a i Samsung-a usporava i globalno tržište pametnih telefona je u recesiji. Svi se držimo naših telefona duže nego ranije, a proizvođačima pametnih telefona je teže da proizvode velike, jeftine inovacije. Za Samsung u 2019, to će se promeniti. Nove komponente iz sopstvenih operacija, Qualcomm i drugi omogući će neke od najvećih inovacija u telefonima koje smo videli već godinama.

To uključuje izuzetno brzu 5G vezu i zaista fleksibilne, sklopive ekrane. Više nije samo crna, pravougaona ploča od stakla, već i ove godine pametni telefoni mogu biti mnogo drugačiji od svega što smo ranije koristili. Možemo ponovo biti uzbuđeni zbog telefona. “2019 će zaista biti probojna godina za Samsung”, rekao je analitičar za Technalysis Research  Bob O’Donnell. “To ih stavlja u veoma jedinstvenu poziciju, jer se zaista doživljava kao tehnološki lider.”

Velika godina kompanije Samsung počinje sledeće nedelje na CES-u u Las Vegasu. Od kompanije se ne očekuje da ima novih vesti o mobilnim telefonima, već da se fokusirati na svoje televizore i kućne aparate. To je period koji će verovatno obeležiti doba Samsungovog sledećeg vodećeg telefona, Galaxy S10. A kasnije će doći njegov sklopivi telefon, nazvan Galaxy X ili Galaxy F.

Pročitaj i:  Nove glasine pružaju uzbudljive informacije o Samsung Galaxy S9 telefonu

Samsung je odbio da komentariše na ove iskaze.

Radovan Laćarak

Previous Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI