U četvrtak, 11. julaStartit Centar Novi Sad će biti domaćin prvog indie game development meetup-a, sa početkom u 18:00 časova. Na ovom meetup-u posetioci će imati priliku da čuju tri predavanja, a nakon predavanja će moći da ostanu da se druže uz osveženje i deljenje game dev iskustva.

Predavanja se održava u saradnji sa Serbian Games Association, a održaće ga tri predavača:

Prvi je Goran Aleksić, Dev/LiveOps za mobile igrice u kompaniji Hora Games. On će govoriti o CI/CD za Unity projekte putem Gitlab-a i fastlane-a, zatim o high availability backend infrastrukturi na AWS-u, primeni remote config-a na backendu za dinamičke promene game balance-a, A/B testiranje, i održavanju gejming događaja na nedeljnom nivou.

Drugi predavač je Marko Gardijan, zaposlen u studiju Yboga, gde je zadužen za celokupan proces pravljenja igre Dream Hospital. Kroz predavanje će proći sve od ideje i istraživanja tržišta, preko pravljenja prototipa i prve zvanične verzije, do svega što treba da znaju game developeri kada traže izdavača, pripremaju marketing i lokalizaciju i konačno,objavljuju igru.

A, treći predavač je Luka Ćurčić, developer sa više od 5 godina iskustva u različitim tehnologijama — od programiranja i razvoja igara do web developmenta i grafičkog dizajna. Trenutno CEO u Marble It, osoba koja ceni sve forme umetnosti. Počeo kao grafički dizajner i frontend developer, kasnije promenio fokus na game dev i pokrenuo Frisky Fatal.

Prisustvo na ovom događaju je besplatno uz obaveznu prijavu putem sledećeg linka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име