25.7 C
Novi Sad

Prve naznake šta bi Android Q mogao doneti

Isplivala je vrlo rana verzija Androida Q koja, između ostalog, ima tamnu temu za kompletnu platformu, način rada kao stoni računar i značajnu promenu vezanu za zaštitu privatnosti.

Iako izdanje operativnog sistema Android Pie još nije stiglo do velikog broja korisnika već se pojavljuju informacije o nasledniku.

Isplivala je vrlo rana verzija Androida Q koja, između ostalog, ima tamnu temu za kompletnu platformu. To bi moglo biti korisno u situacijama kad poželite uštedeti nešto energije na smartfonu za OLED ekranom i smanjiti opterećenje za oči kad koristite po noći. U verziji za razvojne programere postoji opcija koja prebacuje u taj način rada i aplikacije koje ga ne podržavaju.

U tom izdanju je i eksperimentalisana opcija koja omogućava korišćenje pametnog telefona kao stonog računara na sekundarnim ekranima, moguće u stilu Samsungovog Dexa. Za sada još nije funkcionalna, ali čini se kako u Googleu razmišljaju o tome da je nekom prilikom uvrste.

Što se ostalih noviteta tiče, uglavnom je reč o manjim izmenama (primera radi, pozadinske slike za sve uređaje sa opcijom Always-On).

Ali, prisutna je i opcija promena vezana uz zaštitu privatnosti. Kao i u operativnom sistemu iOS, možete ograničiti dozvole za lokacije i druge osetljive opcije kako bi bile aktivne samo dok je i aplikacija koja ih koristi aktivna, piše Engadget.

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: