16.8 C
Novi Sad

Promocija prvog SGA izveštaja o gejming industriji Srbije

Danas smo u prostorijama ICT Hub-a zvanično predstavili prvi SGA izveštaj o stanju domaće gejming industrije. Naš direktor, Nikola Čavić, članovima asocijacije, partnerima i predstavnicima medija prezentovao je rezultate, osvrnuo se na dosadašnji rad asocijacije i predstavio neke od planova za narednu godinu.

Do sada nismo sa sigurnošću mogli da tvrdimo koliko ljudi radi u ovoj industriji, koliko je ona velika i uspešna u poređenju sa ostalim zemljama, niti da pratimo njen rast vremenom. Sada, zahvaljujući prvom izveštaju ovog tipa kod nas, možemo da počnemo da pratimo ove ključne statistike koje su od velikog značaja ne samo za nas kao ekosistem i državu, već i za zainteresovane investitore, izdavače i inicijative iz čitavog sveta.

Pored dela sa statistikama, izveštaj sadrži i pojedinačni prikaz većine naših članova kao i tekstove koji pokrivaju najvažnije gejming događaje kod nas, medije koji se bave video igrama, prilike u obrazovanju koje se tiču gejminga, glavne razloge za investiranje u srpski gejming ekosistem i gostujuće članke nekoliko vodećih stručnjaka iz industrije. Planiramo da ovakav izveštaj objavljujemo svake godine.

Neke od osnovnih statistika iz izveštaja za 2018. godinu su:
Broj zaposlenih: 1281
Broj zaposlenih žena: 351
Broj zaposlenih stranaca: 56
Broj objavljenih igara: 70+
Ukupna zarada: 50 – 100 miliona evra
Najtraženije zanimanje: programer video iga

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: