Priznanje Apple-a: Novi iPad je sklon iskrivljavanju

0
49

Korisnici su primetili da se novi iPad Pro iskrivljuje. Iz Applea su priznali da je to moguće. Ali, šta sad?

Kad god Apple izbaci na tržište neki novi proizvod, novinari i zaljubljenici u tehnologiju širom sveta testiraju te proizvode. Često se ti testovi sastoje i od testa izdržljivosti u kojem se testira koliko je proizvod čvrsto napravljen, odnosno može li izdržati svakodnevnu upotrebu.

Nije retkost da se u takvim, ekstremnim, testiranjima proizvodi i iskrive. Ali, problem je kad takvi iskrivljeni dođu u originalnoj kutiji.

Upravo se to događa s novim iPad Pro uređajem. Sve više kupaca javlja da su iskrivljeni iPad dobili u originalno zapakovanoj kutiji ili pak da se uređaj iskrivio nekoliko dana nakon početka korišćenja.

I Apple je priznao postojanje “iskrivljenih” iPada.

U izjavi koju su poslali the Vergeu, napisali su kako je iskrivljavanje “posledica proizvodnog procesa uređaja i ne bi se trebala pogoršavati ili negativno uticati na rad iPada”.

Navodno do iskrivljavanja dolazi tokom hlađenja kućišta koje se sastoji od plastike i aluminijuma.

Problem je što korisnici koji su primetili da je njihov iPad iskrivljen nisu sigurni trebaju li reklamirati svoje iPade i tražiti nove ili ih samo odneti u servis gde će im uređaje “ispraviti”.

Za sad korisnicima samo možemo savetovati da bilo kakve promene zabeleže i fotografišu kako bi mogli posle dokazati Apple-u da iskrivljavanje nije nastalo njihovom krivicom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here