Predstavljen Messenger Kids

by:

Facebook

Facebook je predstavio svoju novu aplikaciju za komunikaciju namenjenu deci od 6 godina. Preko aplikacije deca će moći da komuniciraju s kontaktima koje odredi njihovi roditelji.

messenger kids

 

Facebook je do sada bio namenjen samo korisnicima starijim od 13 godina, a od ove nedelje Zuckerbergova kompanija predstavlja aplikaciju nemanjenu deci od šest godina. Oni, naravno, neće moći otvoriti profil na Facebooku, ali će moći da koristiti novu aplikaciju Facebook Messenger Kids (koja je trenutno dostupna samo korisnicima iOS uređaja u SAD-u) koja će im omogućiti da komunikaciju s rodbinom i prijateljima. Nakon instalacije aplikacije na telefon ili tablet, roditelji moraju odobriti kontakte s kojima njihovi najmlađi mogu komunicirati. Ovako decu neće moći kontaktirati, niti će oni moći komunicirati s nepoznatim ljudima (i seksualnim predatorima koji vrebaju na internetu i društvenim mrežama), već samo s kontaktima koje dopuste njihovi roditelji – na početnom ekranu nalazi se popis (dopuštenih) kontakata i oznaka koja pokazuje jesu li online.

messenger kids

Osim dopisivanja, Messenger Kids omogućuje i slanje fotografija i video zapisa, video razgovore (uključujući i grupni video chat). Iako su iz Facebooka naglasili kako s ovom aplikacijom žele stvoriti sigurnu virtualnu okolinu za decu u kojoj će moći komunicirati s najbližima bez straha, jasno je kako je jedan od ciljeva ove kompanije “uvući” ih u svoj ekosistem kako bi, kad navrše 13 godina, otvorili profil na Facebooku, a ne npr. na Snapchatu ili nekoj drugoj mreži.

U službenoj objavi iz ove kompanije kažu kako su s dečjim Messengerom otvorili potpuno novi svet komunikacije putem interneta za roditelje jer će sada najmlađi jednostavno moći nazvati baku i deku putem video poziva, javiti se rođacima koji žive u drugim zemljama ili poslati roditeljima GIF-ove i poruke samo kako bi ih pozdravili.

Sama aplikacija  je napravljena u saradnji s brojnim stručnjacima i nakon razgovora s  hiljadama roditelja, a kako su u pitanju deca, unutar ove verzije Messengera neće se prikazivati oglasi, niti će se koristiti informacije o deci za prikazivanje oglasa na drugim stranicama.

Iz Faceboka napominju kako će Messenger Kids tokom sledećih  nekoliko meseca biti dostupan i na Google Play Storeu i Amazonovom App Storeu, ali nisu spomenuli ništa o dostupnosti ove aplikacije na ostalim tržištima.

Izvor: Facebook

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *