Zanco Tiny T1: najmanji telefon na svetu

Share

Sve veće kompanije se trude da naprave mobilne telefone sa što većim ekrannima, medjutim jedna kompanija je odlučila da krene drugim stopama i napravi najmanji telefon na svetu.

Britanska kompanija Zanco tvrdi da je njihov model tiny t1 najmanji telefon na svetu.

Zanco je težak samo 13 grama, ima mali ekran i malu klasičnu alfanumeričku tastaturu. Minijaturni uređaj dimenzija 4,82 cm x 2,03 cm x 1,27 cm korisnicima omogućuje telefoniranje i slanje poruka, ali ništa više od toga.

Zanco  tiny t1

Iako se još ovaj telefon nije našao u prodaji, britanske vlasti su već oštro kritikovale samu komapniju jer kako tvrde da se sam telefon može uneti u zatvor a da ga skener ne prepozna.

Ponosni smo što svetu možemo predstaviti najmanji telefon. Toliko ja tanak da nećete verovati da je pravi, napisala je kompanija Zanco na Kickstarteru.

Kompanija tvrdi da je njihov telefon idealan za sportiste i sve one koji se rekreativno bave sportom i raznim drugim aktivnostima jer može stati u bilo koji džep.

Telefon radi na 2G mreži i ima bateriju koja traje tri dana. Najmanji telefon na svetu omogući će 180 minuta razgovora pre nego što mu se baterija isprazni.

Očekuje se da će se T1 u prodaji naći sledeće godine i da će mu cena biti oko 50 dolara.

Više informacija o najmanjem telefonu na svetu možete naći na Kickstarteru.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *