Pet trikova za Facebook koje biste trebali znati

Jeste li znali da Facebooku možete dati do znanja ko bi trebao imati pristup vašem korisničkom računu u slučaju vaše smrti?

Facebook je jedna od najpoopularnijih društvenih mreža na svetu, a postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da izvučete najbolje od nje.

Sve objave, fotografije, ilustracije, video zapise, poruke i čavrljanja možete preuzeti i sačuvati na računaru ako otvorite Settings, pa General i kliknete na Download a copy of your Facebook data. Upute će vas voditi dalje, piše Tportal.

Jeste li znali da Facebooku možete dati do znanja ko bi trebao imati pristup vašem korisničkom računu u slučaju vaše smrti?

Koga god odredili, on ili ona će moći ostaviti fiksnu objavu na vašem korisničkom profilu, odgovarati na nove zahteve za prijateljstvom ili osvežiti vaš profil. Neće imati pristup svim porukama osim ako im to direktno ne omogućite.

Kako bi uključili ovu opciju, otvorite Settings, pa Security i potom Legacy Contact, gde ćete odabrati nekog od vaših kontakata na Facebooku.

Ukoliko ne želite primati obaveštenja o video prenosu uživo, možete ih isključiti ako kliknete na strelicu u padajućem izborniku obaveštenja i odaberete Turn off notifications about live videos from… Drugi način kako to možete postići je da otvorite sam video i tamo isključite obaveštenja.

Note nije jedino što možete spremiti na Facebooku. Isto možete napraviti i s objavama vaših kontakata, tako da ne morate gubiti vreme pokušavajući ih pronaći ili se setiti kod koga ste ih na zidu videli.

Do opcije Save for Later doći ćete ako kliknete na malu stelicu u gornjem desnom uglu bilo koje objave i odaberete opciju Save. Link ili video će se naći u mapi Saved, koja se nalazi u stupcu s leve strane.

Želite proveriti koje objave voli neki od vaših prijatelja? Ništa lakše: Uđite u rubriku za pretraživanje u Facebooku i samo bez navodnika upišite ‘Photos liked by Ime Prezime’ te naravno – ime i prezime zamenite nekim imenom i prezimenom osobe koju želite pronaći.

Vodite računa da za ovu funkciju Facebooka osoba mora imati javne objave ili mora biti u vašoj listi prijatelja.

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci