Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Radovan Laćarak, mladić velikog srca, koji je aktivno angažovan sve vreme otkako je proglašena pandemija virusa korona. Naime, on možda nije medicinski radnik, ali je svojim nesebičnim zalaganjem mnogo pomogao brojnim sugrađanima u nevolji kojima je bio na raspolaganju za sve što im je potrebno.

Radovan je u samom startu proglašenja vanrednog stanja i zabrane kretanja starijim građanima, samovoljno krenuo da volontira i da pomaže komšijama u zgradi u kojoj živi, a kasnije se priključio Crvenom krstu Novog Sada i pomagao najugroženijim sugrađanima na teriotoriji celog grada. Pored toga, Radovan je bio angažovan i oko spremanja i opremanja privremene bolnice na Novosadskom sajmu, kao i na pakovanju paketa pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, kao i drugim socijalno ugroženim građanima.

Hvala Radovanu i svim drugim ljudima za sve što čine kako bismo se izborili sa pošasti koja nas je snašla i pomogli našim najugroženijim sugrađanima kojima je sada najteže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име