Odlazi Blackberry

Povezane objave

Uvek je tužno kada jedan brend telefona mora da prizna kako mu je došao kraj.

Često su to baš one marke koje su obeležile jedan period u vrtoglavom usponu tehnologije mobilnih telefona, ali sada jednostavno ne mogu da “izdrže tempo”. Ovaj put, to je BlackBerry.

Još u decembru 2016. godine, TCL je objavio da je obezbedio prava za stvaranje i prodaju pametnih telefona marke BlackBerry.

Ovo je doživljavano kao oživljavanje brenda, a rezultiralo je izdanjem telefona poput BlackBerry KEYone, Motion, KEY2 i KEY2 LE.

Blackberry
Blackberry

KEY telefoni bili su posebno zanimljivi jer su vratili kultni BlackBerry dizajn sa fizičkom QWERTY tastaturom u svetu ispunjenom ravnim staklenim pločama koje se međusobno ne razlikuju.

Na žalost, nostalgija dizajna iz prošlih dana izgleda da nije bila dovoljna da BlackBerry brod nastavi sa plovidbom, piše Android Central.

U saopštenju se ne spominje da li će biti budućih ažuriranja softvera.

Model KEY2 i dalje koristi Android 8.1 Oreo, a teško da će nakon ovih vesti neki BlackBerry biti ažuriran na kasnije Android verzije.

Blackberry telefoni počeli su kao pejdžeri 1999. godine, a svoje ime izgradili su u sferi “poslovnih telefona”. Prvi “pametni telefon” napravili su 2002. godine.

U zvaničnoj objavi na Tviter nalogu piše da će, zaključno sa 31. avgustom, TLC prestati sa prodajom i proizvodnjom ove marke telefona.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Pročitaj i

Tužba protiv kompanije Google zbog sumnje da neovlašćeno prikuplja podatke dece

Državni tužilac američke države Novi Meksiko optužio je kompaniju Google da neovlašćeno prikuplja lične podatke dece kršeći savezne i države zakone. Tužba, koja je podneta...

Svetski brend Spaces dolazi u Beograd

Globalni brend Spaces, koji nudi ekskluzivne poslovne prostore, nastao je u Amsterdamu 2008. godine, a nakon Beča, Bukurešta i Zagreba, nastavlja ekspanziju u regionu...

Prijave za StartIN 2.0 zvanično otvorene

Prijave za “StartIN program - druga generacija” zvanično su otvorene za sve startap timove i trajaće do 15. marta. StartIN program, koji realizuje InCentarHub...

Nova generacija SMS poruka

Microsoft je nedavno najavio da donosi podršku za novi servis, koji bi trebalo da bude nova generacija SMS poruka. Jedna od najpotcenjenijih funkcija za korisnike...

Google uklanja „skoro 600“ aplikacija iz Play Store-a zbog dosadnih oglasa

Kompanija Google danas je objavila da je uklonila 'skoro 600' aplikacija iz Play Store-a zabranjujući im da zarađuju od oglasa - zbog kako navode...