25.6 C
Novi Sad

Odgovor Telenora na pojavu korona virusa 2019 (COVID-19)

Usled svetske zdravstvene situacije zbog pojave COVID-19, naša najveća briga su bezbednost i zdravlje naših zaposlenih, korisnika i partnera. Telenor pažljivo prati smernice i mere koje propisuju Vlada i Ministarstvo zdravlja Srbije, kao i nadležne zdravstvene organizacije u svetu, a naša posebno formirana radna grupa upravlja situacijom 24 časa dnevno.

Ova vremena predstavljaju izazov za celokupnu zajednicu, ali istovremeno i ogromnu odgovornost za našu kompaniju. Naša uloga u povezivanju ljudi, organizacija, kompanija, zdravstvenih radnika i vladinih tela je ključna i ostajemo u potpunosti posvećeni tome da naši korisnici ostanu u kontaktu.

Telenor je preduzeo mere predostrožnosti za zaposlene u prodaji i u našoj centrali i pre pojave virusa u Srbiji. Podeljeni su u rad u smenama, uz poštovanje socijalnog distanciranja i najviših higijenskih i sanitarnih standarda.

Naša radna grupa blisko sarađuje sa srpskim vlastima kako bismo se uverili da su naša korisnička služba i kontinuitet poslovanja u skladu sa merama i preporukama koje su na snazi. Redovno ćemo vas obaveštavati o svim promenama.

Na nama je da se ponašamo odgovorno, ostanemo mirni i poštujemo mere, smernice i savete Vlade i lokalnih zdravstvenih organa.

Brinite o svom zdravlju!

Naši zaposleni

Bezbednost i zdravlje naših zaposlenih su nam na prvom mestu. Sve zaposlene podelili smo u dve nedeljne smene, pri čemu jedna smena radi od kuće, dok druga radi u kancelariji, bez međusobnih susreta i sa pojačanim higijenskim i sanitarnim merama u radnom prostoru. Rad u kancelariji nije obavezan i može biti zamenjen radom od kuće, posebno za roditelje. Glavna preporuka je sledeća: ako ne morate da radite u kancelariji, radite od kuće!

Naši korisnici

Telenor ostaje u potpunosti posvećen tome da se naše poslovanje, pružanje usluga korisnicima i saradnja sa našim poslovnim partnerima odvijaju neometano. Znamo da smo mi ti koji omogućavaju kontakt sa porodicom i prijateljima koji je od ključne važnosti, a takođe pružamo usluge za službe kao što su hitna pomoć, zdravstvo, vladine agencije i škole.

Podstičemo naše zaposlene da maksimalno koriste našu mrežu, audio i video konferencijske alate i digitalne usluge kao što su Teams, Twitter i Facebook kako bi ostali na vezi i kontaktu sa našim partnerima i korisnicima.

Naša mreža

Telenor mreža je stabilna i u potpunosti operativna. Imamo jaku i čvrstu mrežu čija veličina i kapacitet mogu da podnesu ovakve situacije. Naši timovi rade 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji kako bismo osigurali da naša mreža nastavlja da funkcioniše za sve naše korisnike, čak i u vremenima pojačanog saobraćaja.

Tokom poslednja dva dana, zbog specifičnih okolnosti, došlo je do porasta glasovnog saobraćaja i radimo na proširenju kapaciteta naše mreže i interkonekcije kako bismo odgovorili na postojeću situaciju.

Naše prodavnice

Naše prodavnice ostaju otvorene, ali pratimo mere koje propisuju organi vlasti i postupaćemo u skladu sa njima.

Više informacija o radnom vremenu prodavnica tokom vanrednog stanja.

Naši radnici u prodaji rade u većem broju smena, uz najveći stepen higijenskih mera koje smo počeli da primenjujemo još pre izbijanja virusa u Srbiji. Prodavnice se dezinfikuju i čiste nekoliko puta dnevno, a naši zaposleni stoje na dovoljnom rastojanju kako bi se umanjio rizik od širenja zaraze. Korisnike savetujemo da koriste aplikaciju MojTelenor za samostalno pružanje usluga, kao i našu Web prodavnicu, u kojoj naši zaposleni spremno čekaju da vam pomognu i pruže vam podršku.

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: