Događaji

Novi Sad u novembru postaje informaciono-komunikacioni centar

Ekskluzivna usluga pronalaženja kompetentnih kandidata za posao, i to prema zahtevima samih izlagača, jedna je od poslovnih novina koje će se naći na prvom IKT sajmu u zemlji, SEE-IT Samita, od 7.do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Pored toga, biće predstavljen i paviljon koji će okupiti bogatu srpsku startap scenu, kako bi se susreli sa investitorima i industrijom, a program će, između ostalog, biti posvećen i neizbežnom procesu digitalne transformacije u domaćoj industriji, ali i upotrebi veštačke inteligencije u rešavanju problema domaće ekonomije.

Povodom održavanja prvog SEE-IT Samita, na Novosadskom sajmu održan je treći po redu savetodavni sastanak, kome su prisustvovali predstavnici Ambasade Švajcarske, kompanija Sky Express, IT Werke, GIZ, H.art, Nemačko-srpske privredne komore AHK, Mađarske nacionalne trgovačke kuće, Studentske asocijacije Univerziteta u Novom Sadu i mnogi drugi. Tim povodom, direktorka kompanije Resenva Konsalting, koja organizuje Samit, Mirijam Fridman Dobrota predstavila je novine u programu sajma.

Internacionalni SEE-IT Samit okupiće preko 150 kompanija iz više od 20 zemalja, sa 15 tematskih konferencija i radionica i pratećim programima. Među njima je i projekat „Sledeća IKT generacija“, posvećen podizanju svesti tinejdžera i njihovih roditelja o mogućnostima koje nudi obrazovanje u IKT oblasti. SEE-IT Samit je prvi takav sajam na području čitavog Zapadnog Balkana, a održava se uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pri Vladi Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Nemačko-srpske privredne komore i mnogih drugih.

Više o programu možete saznati na www.see-it-summit.com.

Related posts

Najveći događaj iz oblasti tehnologije po prvi put u Banjaluci!

Radovan Laćarak

Agile Serbia Conference 2020: Dešavanje koje ne smete propustiti!

Radovan Laćarak

Preko 350 tinejdžera diskutovalo o različitim temama na konferenciji #mtsTeenTalk

Radovan Laćarak

2 0 komentara

Nikola 28. Juna 2018. at 14:13

Velika podrska za ove ljude i celu organizaciju. Sve oblasti koje nisu IT bi trebalo da organizuju slicne skupove i tako poboljsaju svoja znjanja.

Reply
Radovan Laćarak 29. Juna 2018. at 11:27

Očekujemo te na događaju.

Reply

Leave a Comment