Novi Firefox bag može da sruši i operativni sistem

Share

Bagovi, koji mogu da sruše određene aplikacije poput veb pregledača, nisu retki, ali oni koji ujedno mogu da sruše i operativni sistem su nešto više zabrinjavajući.

Ovakav bag je upravo pronađen u Firefoxu, a otkrio ga je Sabri Haddouche – softverski inženjer i sigurnosni istraživač.

Haddouche ističe da novi Firefox bag ima sposobnost da sruši proces browsera na Windows uređajima, a ponekada može i da zamrzne kompletan operativni sistem. Kao rezultat, potrebno je nasilno restartovanje sistema.

Problem je manje alarmantan na Mac računarima i Linux sistemima, jer bag samo utiče na pregledač. Sajt ZDNet ističe da je bag klasifikovan kao forma denial of service (DoS), koji utiče na najnoviji Firefox stabilni build, Firefox Developer i Nightly verzije.

Bag, prema navodima, ne utiče na Firefox na AndroiduApple uređaji, kao što su iPhone i iPad, takođe nisu pogođeni pomenutim bagom.

Izvor: Neowin

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *